Soldățeii din organism de Claudia Groza

Soarele s-a ascuns azi. Ziua este tot mai scurtă și aerul miroase a fructe si legume coapte. Strugurii atârnă greoi pe ramuri, ascunși printre frunze arămii.

Vremea este tot mai capricioasă! Căldura arzătoare oscilează cu ploi torențiale și reci. Puloverul este obiectul vestimentar nelipsit la plimbările matinale și nocturne.

Ei și ce? Nimic nu e întâmplător. Da. Organismul uman însă nu suportă schimbările bruște de temperatură. Este nevoie să îl ajutăm. Ce putem face?

Eu sunt mamă de gemeni și profesor de biologie. Iubesc enorm copiii, așa cum iubesc cărțile. Cum îi pot proteja de modificările neașteptate ale vremii? Le pregătesc porții consistente de fructe, de culori diverse. Însă, am descoperit vitamine masticabile, ca niște bomboane din fructe. La ce îi ajută? În corpurile lor micuțe și pline de energie, apar soldăței curajoși, care stau la pază în fiecare celulă, îndepărtând cu vorba bună, apoi cu săbii ascuțite pe musafirii nepoftiți, care sosesc cu intenții rele. Cine sunt ei? Bacterii nesuferite, cu forme de virgule, sferice sau bastonașe, dar și virusuri nepoliticoase, ca niște buzdugane care distrug armonia și bucuria interioară. Această pază a organismului poartă denumirea de IMUNITATE.

Gemenii sunt fericiți când îi îndemn să facem mișcare în aer liber, să ne bucurăm de soare, de cântecele păsărilor și de adierea blândă a vântului!

Vitamine, fructe și mișcare! Acestea sunt cheile pentru o sănătate de fier!

Poți comanda chiar aici beneficiînd de reducere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.