Scrisoare pentru pasionații de lectură

Dragă  Cititorule,   

Mă bucur nespus de mult că am ocazia să îți scriu. Sunt Spiridușul poveștilor, frate cu Spridușul Scriitor și cu Spiridușul Lectură.

Am crescut alături de ei, eu fiind cel mai mic. Vreau să îți mărturisesc un secret. Rămâne între noi, da? Atunci când ești trist sau supărat pe o anumită situație, te vei vindeca miraculos dacă scrii ceea ce simți într-un jurnal. Apoi, indiferent cât ești de ocupat, de trist sau de bucuros, găsește timp pentru lectură. Fiecare pagină, fiecare poveste, fiecare erou, fiecare copertă de carte îți deschide noi și noi orizonturi. Tot prin lectură îți poți face prieteni noi! Uite un exemplu: ai colegi care își doresc să citească o carte, dar nu o găsesc la bibliotecă, iar părinții lor sunt într-un impas cu banii? Tu ai acea carte! I-o poți împrumuta, iar el îți va deveni prieten și îți va fi extrem de recunoscător! Apoi, poți să descoperi personaje care să aibă pasiuni comune cu tine. Citești toate aventurile lui și îl pui la loc de cinste, la locul prietenilor de neuitat, în inima ta, în sertarul superior.

O carte îți stârnește curiozitatea, te face mai bun, mai puternic, mai încrezător în talentul tău, îți oferă șansa de a ajunge în vârful unei piramide uriașe, acolo unde stau cuminți, până le vei atinge, visurile tale.

Ceea ce tu nu cunoști până în acest moment, este faptul că vei deveni scriitor.

Lecturi plăcute! Ne vom mai întâlni!

Îți doresc zile senine și colorate, cu multe cărți citite, cu mulți prieteni adevărați și idei de povești.

 

Cu drag,

Spiridușul Poveștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.