Amintiri pentru o viață

Viața merită trăită cu pasiune, în fiecare zi, în fiecare minut! 

Amintirile se formează pe baza emoțiilor ( bucurie, tristețe, furie, dezamăgire, entuziasm ) și a simțurilor ( văz, gust, auz, miros ). 

Mi-e dor de serile din copilărie când râdeam și alergam cu vecinii jucându-mă leapșa pe cocoțate. Mi-e dor de gogoșile făcute de bunica. Mi-e dor de scrisorile primite, scrise cu pixul sau stiloul. Mi-e dor de momentele petrecute în bucătărie cu mama și de cum curățam vasul în care făcuse crema pentru prăjituri pentru a o gusta. Mi-e dor de lecturile de sub pătură la lumina lanternei. Mi-e dor de școală, de profesorii mei care îmi ofereau timp pentru a-mi corecta caietele cu muncă suplimentară. 

Adun cu bucurie amintiri în compania copiilor mei… excursii, activități diferite, fotografii, îmbrățișări, jurnalul lor. 

Am să le las într-un cufăr pentru a le descoperi în momentele în care își pierd încrederea, speranța, puterea. 

Îmi sunt dragi amintirile legate de primul sărut, primul job, prima poveste scrisă, primul mama, primii pași, prima căzătură, prima despărțire, prima ieșire singură cu gemenii. Toate mă ajută să cresc, să mă cunosc mai bine, să apreciez viața cu tot ce ne oferă. 

Tu ce amintiri colecționezi? 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.