Anul 2023 pentru mine…

A fost un an bun, cu multe, multe lecții oferite de oameni. 

A început când am cerut să trec adresa firmei pe noua mea adresă, după ce plătisem 5 ani un sediu, plus taxe anuale, care, am descoperit discutând cu un notar că nici nu era necesar să le fac anual. Bani dați. Și nu puțini. Aveam nevoie. Am avut încredere și asta a fost! S-a revoltat destul de urât persoana în cauză. Eu, în prostia mea, credeam că se va bucura pentru mine! Ei, aș…

Apoi a venit „operațiunea centrala”. Când le-am spus că am cu un calorifer mai puțin decât mi-au facturat, mi-au replicat: 

– Haideți doamnă! Scăpați de noi! E o diferență de 35 lei. 

De parcă eu culeg zilnic de pe stradă câte 35 de lei. 🙁 

Doamna de la firma care s-a ocupat de instalație, m-a păcălit monstruos la bani. Pe lângă faptul că nu a fost deloc profesionistă. M-a ținut 3 luni prinsă cu lucrarea. Mă suna la 21.30 că a două zi dimineață vin muncitorii. A greșit introducerea actelor în sistem și m-a trimis pe mine să rezolv. Acolo, doamna de la ghișeu mi-a spus:

– Doamnă, dar nu trebuia să veniți dumneavoastră! O plătiți pentru aceste servicii. 

Când i-am spus, a râs și mi-a replicat:

– Sunteți ghiniostă! 

Da! Chiar așa… pe banii mei. Când i-am spus că mi-a cerut foarte, foarte mult pentru suprafața apartamentului, mi-a răspuns:

– Nici nu mă așteptam la așa ceva de la o persoană atât de finuță! 

Da! Sunt bună, râd, fac haz de necaz, dar nu mă lua drept PROASTĂ. Nu sunt! Iar când știu cât muncesc pentru bani, nu îi dau cu ușurință „hoților”. 

Mi-a adus o avalanșă de frustrări. Am slăbit. Nu m-am putut bucura de vacanță pentru că nu știam când vine să îmi finalizeze lucrarea, care s-a finalizat în septembrie. 

Apoi, pe final de an, cineva drag, căruia i-am oferit o mare credibilitate, mi-a trimis un colet cu cărțile pe care i le împrumutasem cu plata transportului la mine. 30 lei. Nu e o avere! Dar eu am trimis cu voie bună colete fără a-i cere banii pe curier. Nu am simțit-o ca pe o pagubă ( am pierdut mai mult la viața mea! ), ci ca pe rană adâncă, o lipsă de respect pentru munca mea pentru ceea ce am oferit de-a lungu timpului. 

Sincer, nu știu de ce se întâmplă aceste evenimente! Eu dăruiesc și păstrez un echilibru între a oferi și a primi! 

Probabil este despre relații! Aici e necesar să fiu mai atentă, mai clară și să nu mă mai las păcălită sau folosită la extrem. 

În rest, am urmat cursuri valoroase. Am citit. Am fost cooptată într-o echipă care are la bază SCRISUL, astfel făcând bani din pasiunea mea. 

Am avut parte de terapie și mi-am găsit echilibrul. 

Am avut parte de bunăstare. 

Sunt recunoscătoare pentru tot ce trăiesc! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.