Autobiografie – exercițiu de scriere

Ochii mei mari și buze groase, ca să nu zic gură mare, au fost punctele mele forte. De mică. Sunt o femeie feminină. O știu și o simt cu toți porii. Recunosc că, uneori m-a ajutat feminitatea mea. Și zâmbetul ( cel mai frumos machiaj ).

De când mă știu mi-au plăcut copiii, poveștile și să îi învăț pe alții. Am fost norocoasă. Mi-am știut misiunea de mică: să fiu învățătoare. Un mesaj lăsat pe o carte cu „Povești japoneze” m-a determinat să visez măreț, să-mi doresc să devin profesor. Am oscilat între chimie, română și biologie. Cel mai mult visam la română, considerând că dacă urmez Facultatea de Litere, acolo învăț să și scriu.

Dar am devenit profesor doctor în biologie ș scriitoare, cu multe cursuri de scriere creativă la activ. Oricum am descoperit că un scriitor bun este un cititor de cursă lungă! E primul pas pentru a scrie bine.

Educația face diferența. Nu familia din care provii, nu cum te îmbraci, ci cum te descurci cu o bază solidă de informații dobândită prin lectură, învățare interdisciplinară și joacă. Da, da! Veți râde! Arătați-mi un copil, chiar și un tânăr căruia nu îi plac jocurile.

Țelul meu este cresc brandul meu „Educația în valiză” în întreaga lume.

Iubesc la nebunie lectura, scrisul și călătoriile și vreau să le transform în instrumente puternice pentru LIBERTATE FINANCIARĂ. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.