Carusel – de Maria Zidaru

Îmi amintesc cu emoție – nu știu dacă e tristețe sau fericire – ziua în care m-am dat în carusel. Am retrăit emoția alături de copiii mei în fiecare vară.

Când am văzut recenzii despre cartea „Carusel” scrisă de Maria Zidaru ( autor debutant, jurnalist la bază ) am dorit cu orice preț să o citesc. Nu era o perioadă bună de cheltuit pe cărți, dar Universul mi-a oferi oportunitatea de a face schimb cu o prietenă.

Am plâns și am trăit cu fiecare personaj în parte! Cartea conține opt povești cu mai multe capitole, pornind din copilărie până la viața de adult. Fiecare poveste este despre impactul pe care relația cu părinții o lasă ca o amprentă asupra ființei umane.

Recomand cartea oricui…. fie adult care a crescut cu un părinte alcoolic, fie unui adult ai cărui părinți au divorțat, o femeie care a înfiat un copil și alte povești pe care vă invit să le descoperiți.

Mă sperie puțin neputința de a fi o mamă bună! Am momente în care mă simt depășită de situații, de oboseală, de neajnsuri. Dar fac tot posibilul să fiu cea mai bună variantă de părinte.

Tu ce alte cărți cu povești reale de viață despre impactul relației cu părinții ai citit?

 

🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.