Știai că în perioada războiului, lectura și scrisul erau instrumente de vindecare a suferinței și a depresiei?
În ultimele zile am citit despre o campioană olimpică, de 33 de ani, care suferă de depresie, dar și de o proaspătă mamă care s-a sinucis din cauza depresiei.
Matt Haig, este scriitorul care a fost acolo, în pragul depresiei. I-am citit cărțile despre depresie, cum a reușit să se vindece și să găsească motivele pentru a trăi.
Cartea este „Câteva motive să iubești viața” și îți garantez că te vei trezi la viață și o vei prețui.
„Biblioteca de la miezul nopții” te ajută să fii conștient că fiecare dintre noi își scrie propria viață. Suntem răspunzători direcți despre ce trăim, unde ne punem energia, cui oferim timp, ce alegeri facem ( de la relații, hrană, frici până la stima de sine ) și cât ne canalizăm pe dorințele noastre. Aici e cel mai bun preț https://www.dol.ro/carti/beletristica/fictiune/biblioteca-de-la-miezul-noptii-yne02118.html?gclid=CjwKCAjwmqKJBhAWEiwAMvGt6AO7QVcXweHOU6RjYPRBnQYEnAZ09o557m39ozHgfsMB_CbaGEAPnBoCs0MQAvD_BwE
Cum folosim noi lectura în familie?
Am povestit într-un interviu pe blogul editurii DPH.https://blog.edituradph.ro/2021/08/26/claudia-groza-lazar-profesor-si-autor-cand-avem-o-provocare-frica-refuz-apelam-la-carti-pentru-solutie/?
Din 1 septembrie, încep un program de lectură pentru toate vârstele, cu fișe de conștientizare a cărții și o carte cadou pe săptămână. Totul pe grupul meu Detectivi în educație https://www.facebook.com/groups/749357405834505
Cum ți se pare?