Când am participat în 2009 la primul atelier de scriere creativă, aveam mari emoții. În copilărie se râsese de mine și când am scris prima poezie si când am desenat.
Atunci, în sufletul eu s-a sădit dorința de a ajuta copiii să scrie, fără a râde nimeni de ei. Scrisul se poate perfecționa. Cum? Pur și simplu: scriind!
Din 2010 am creat un curs de scriere pentru copii. Am mers în școli și am lucrat foarte mult cu copiii. Nu exista copil fără talent la scris. O scriere conține povestea trăită de copii. Fiecare are propriul stil: bandă desenată, poveste ( tristă sau cu umor ), poezie, teatru, etc.
Când am aflat că două eleve de la una din școlile unde fusesem cu un Atelier de scriere creativă și-au publicat propriile povești, m-am bucurat enorm pentru ele. Chiar am să scriu aici despre cărțile lor.
Din 1 septembrie încep Cursul de Scriere creativă fizic, la CASA CU ROST, DIN STRADA BLANARI, BUCURESTI ( ZONA LIPSCANI). Vor fi 6 ateliere, in care abordam stiluri diferite de scriere, dar si exercitii de vocabular.
Ți-ai spus vreodată că propriul copil este lipsit de talent? Că nu e în stare să scrie o compunere pentru școală, dar să scrie povești nici gând?
Iată care sunt 5 beneficii ale scrierii creative pentru copii:
- își dezvoltă creativitatea și imaginația, decoperind de unde să își ia ideile;
- își îmbogățește vocabularul folosind sinonime, antonime, omonime;
- își dezvoltă stima de sine și încrederea în sine, descoperindu-și potențialul și pasiunea;
- descoperă puterea scrisului ( vindecare de tristețe, frici, dar și împlinirea de dorințe/visuri );
- posibilitatea de a scrie pentru copii – articole de promovare de cărți, produse utile pentru vârsta lor, de a realiza un blog de călătorii, gătit, invenții ( aici pot fi jocuri create de ei sau orice le trece prin minte ).
Bonus: – pot dobândi abilități noi ( scriere de recenzii, spirit de observație, documentare ) și vor fi bine pregătiți pentru evaluările școlare.