Concediu în România – de Claudia Groza Lazăr

Călătoriile înseamnă foarte mult pentru mine! Copil fiind, nu am avut această șansă. Am mers într-o tabără în clasa a II-a și câteva excursii. Dorul de a vedea, de a cunoaște culturi, oameni, tradiții și produse culinare, mă însoțește enorm.
Mi-am promis că voi recupera cu micuții mei, în calitate de mamă și de trainer educațional. Vreau să îmbin călătoria cu educația.
Nu am reușit să ieșim din țară, dar ne bucurăm la maxim de România. Avem o țară minunată, cu toate formele de relief, cu o mulțime de locuri minunate.
La început de iulie am mers la mare în Constanța. De ce acolo? Penru că am mers cu trenul și ne-a fost mai ușor. Apoi, am ales să vizităm Complexul Muzeal Constanța, care cuprinde Delfinariul și o mica grădină zoologică.
La delfinariu, doamnele sunt foarte bine documentate și spectacolele sunt minunate. Am aflat că există delfin roz și cel mai mare delfin este orca. Blândețea delfinilor și faptul că iubesc muzica și copii, a fost un motiv pentru care am ales să îmi duc copiii să îi vadă, dar și să scriu povestea delfinilor de la Constanța în volumul „Întâmplările detectivului Curios”.
În grădina zoologică, care este foarte îngrijită, am văzut cai, porci spinoși, ratoni, mulți porcușori de Guineea, căprioare, cerbi, lamă, raton. Este construită în jurul lacului Tăbăcăriei. Este de vizitat!
Pe strada Libertății, am descoperit casa memorială a marelui medic Alexandru Pesamosca.
Am mers pe faleză și pe bulevardul Mamaia… spre delfinariu. Am descoperit Universitatea Ovidiu și Facultatea de Construcții. Am mâncat pizza și ne-am făcut prieteni, dar și un mesaj relaxant, copiii „furând” meserie.
E atât de frumos să apreciezi natura în toată splendoarea ei!
Pescărușii ne-au cam dat de furcă noaptea cu „țipetele” lor stridente, dar ne-am acomodat. Acceptăm ființele și comportamentele lor sociale.
Iubim România și vrem să îi vizităm fiecare colțișor, apoi să mergem în lume și să povestim despre ea.
Care este zona geografică pe care o îndrăgești în România?

2 thoughts on “Concediu în România – de Claudia Groza Lazăr

  1. Ordine sau dezordine says:

    Mie imi place mult marea. As fi in stare sa merg pe malul apei de la un capat la altul. Dar imi plac si dealurile, muntii si iesirile tampie si negandite cand esti groaznic de indragostita. Cand o noapte la cabana Malaesti este de vis iar o noapte la cabana de pe Vf-ul Omul este deja ceva de lauda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.