Concurs de Paşte

Pentru că Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos se apropie, am decis să organizez un concurs pentru copiii cu vârste între 8 şi 12 ani.

Vă rog să scrieţi  o poveste de o pagină, cu diacritice,  cu titlul: „Coşul cu ouă vopsite„. Data limită este 28 aprilie, ora 24.

Premiul constă în cărţi de literatură.

Cerinţe:

1. Povestea să cuprindă cât mai multe personaje, dialog, tradiţii (obiceiuri) de Paşte.
2. Să existe cele trei momente: început, cuprins şi încheiere. 
3. Să aibă elemente de originalitate şi expresii deosebite (poate chiar sfaturi pentru cum să ne pregătim pentru această mare sărbătoare).

Vor fi premiate cinci poveşti. Criteriul de bază este originalitatea şi puterea sfatului transmis prin poveste.

Vă aştept cu drag poveştile la adresa:
claudia_groza@yahoo.com

2 thoughts on “Concurs de Paşte

 1. aura iacob says:

  Cu mult timp în urmă, pe vremea când lumea credea în puterea magică a spiriduşilor şi a zânelor, era o pasăre splendidă, ce îşi făcuse cuib într-un arbore bătrân, dintr-o poieniţă de vis. Viersul îi era atât de cristalin, încât până si vântul se oprea să-l asculte, iar penele îi scânteiau în culorile curcubeului. Nimeni nu ştia de unde se ivise această pasăre fermecată, dar toate vieţuitoarele o iubeau, pentru că le încălzea sufletul cu cântul ei măiastru.

  Dar într-o zi de iarna geroasă trilurile au amuţit: pasărea zăcea rănită lângă trunchiul copacului, fără a şti nimeni cum a ajuns aşa. Pădurea a cerut atunci ajutorul zeiţei Ostara, mama fertilităţii, reînvierii şi a zorilor. Pentru a o salva de la moarte, zeiţa a transformat micuţa pasăre într-un iepuraş, dar i-a lăsat puterea de a face ouă.

  Vremea a trecut şi a venit primăvara, când toate animalele pădurii sărbătoreau şi ziua Ostarei. Unele i-au adus drept ofrandă flori parfumate, altele, cununi de frunze verzi. Darul cel mai frumos a fost însă adus de iepuraş: un coş plin cu ouă, vopsite în culorile curcubeului.

  Şi-n fiecare an, iepuraşul a dăruit zeiţei salvatoare câte un coş de ouă frumos colorate, în semn de recunoştinţă pentru că îi slavase viaţa. Şi astăzi, iepuraşul cel fermecat vopseşte ouă în culorile curcubeului, pe care le oferă copiilor cuminţi cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.

 2. admin says:

  Multumesc din suflet din suflet Aura.

  Lasa-mi pe mail adresa postala si iti trimit o carte (s-mi spui si varsta copilului ce o va primi).

  Chiareram trista ca nu am dat nciun premiu! Yuuupiiii… Iti multunesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.