Confesiunea – de Jessie Burton

O carte care te ține în priză de la primul rând până la ultimul. Personaje cu o psihologie uimitoare, care țes povești uimitoare. Avalanșă de emoții, întrebări și răspunsuri. Situații în care fiecare cititor se poate regăsii cu ușurință.

Scrisul asigură o punte rezistentă peste generații. Relația mamă – fiică este de o sensibilitate majoră, ea fiind urmărită de-a lungul a două generații. Patricia Morceau, mama Elisei Morceau moare când fiica avea 9 ani. Elise Morceau, mama lui Rose dispare când aceasta avea câteva luni. Lipsa mamei creează un carusel de emoții și de trăiri, de întrebări și răspunsuri.

M-a fascinat diversitatea personajelor, mirajul scrisului, situațiile atât de actuale ale vieții – alegerea unei meserii, relațiile de familie și de prietenie, rolul de mamă ( inclusiv la Kelly, buna prietenă a lui Rose ), visuri și alegeri -, dar și locurile prin care am călătorit alături de personaje.

Mi-e tare dragă Rose Simmons, dar și Kelly, prietena ei, personaj secundar.

Biografie: 

JESSIE BURTON s-a născut în 1982 la Londra, unde trăiește și în prezent. A fost încurajată din copilărie să citească, să meargă la bibliotecă și să scrie. Și-a făcut studiile la Oxford University, unde a urmat cursuri de literatură engleză și limbă spaniolă, și la The Royal Central School of Speech and Drama din Londra. În adolescență a jucat într-un serial BBC pentru adolescenți (The Wild House(), fapt ce i-a deschis calea spre actorie și scenele londoneze. A publicat proză scurtă în (Harper’s Bazaar( US și (Stylist(, și, de asemenea, a scris frecvent articole și eseuri pentru (The Wall Street JournalThe IndependentVogueElleLonely Planet Traveller și The Spectator. În 2014 a publicat romanul Miniaturista (The Miniaturist), care s-a vândut în peste 1 000 000 de exemplare și a fost tradus în 38 de țari. A fost desemnat Waterstone’s Book of the Year 2014, a primit National Book Award – New Writer of the Year & Book of the Year și a fost ecranizat de BBC One. După succesul internațional al primei ei cărți, Jessie Burton a revenit în 2016 cu Muza (The Muse; Humanitas Fiction, 2017), elogiată entuziast de critici ca realizare literară, ale cărei drepturi de traducere s-au vândut deja în peste 30 de țari. Ambele romane au fost bestselleruri Sunday TimesNew York Times și Radio 4’s Book at Bedtime. În toamna lui 2019 îi apare al treilea roman, Confesiunea (The Confession; Humanitas Fiction, 2021), de asemenea bestseller Sunday Times. Eseul autoarei despre Brexit, Found in Translation, a fost inclus în antologia Goodbye Europe (2017). Primul ei roman pentru copii, The Restless Girls, a apărut în 2018, iar Medusa urmează să fie publicat în 2021. | www.jessieburton.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.