Crede în tine!

Reușise! În sfârșit reușise! Toma strânsese banii necesari pentru a-și cumpăra bicicleta. Când se hotărâse să participe la concursul anul de traseu cu bicicleta, părinții au dat din colț în colț.
– Ai nevoie de o bicicletă nouă, performantă! Nu cred că ne permitem anul acesta! Îmi pare rău, Toma, dar nu este o prioritate! rosti mama.
– Bine! Am să găsesc o modalitate de a participa! Mulțumesc mama!
Toma a căutat soluții și a găsit. Va recicla tot ce se poate recicla. Apoi va ajuta persoane cunoscute (bunici, vecini, colegi) la diferite activități. Astfel, cu seriozitate, multă muncă, disciplină și organizare scrisă, micuțul Toma și-a pus visul pe lista reușitelor.
Copiii râdeau de el.
– Hai Toma! Ia și pet-ul acesta! Poate reușești să îți cumperi bicicleta!
– Îți mulțumesc! Chiar voi reuși! spuse Toma.
– Sigur! Peste trei ani! Hahaha!
Toma suferea, dar credea în el. Avea totul planificat. Se trezea mai devreme și se antrena pentru a fi pregătit fizic pentru concurs. Văzându-l atât de prins în visul său, un coleg l–a întrebat:
– Te felicit și te admir pentru ceea ce faci! Am nevoie de ajutorul tău! murmură Tiberiu.
– Desigur! Îți mulțumesc pentru apreciere! Am momente în care simt că nu voi reuși! Nu am susținerea nimănui! Dar e visul meu și știu că pot! Există soluții!
– Da, Toma. Eu am nevoie să mă ajuți la proiectele de științe! Nu mă descurc deloc. Părinții mei nu au timp să mă asculte, dar să mă ajute, nici gând!
– Cu mare drag!
– Te voi ajuta cu banii! Cât ai nevoie?
– Mai am nevoie de foarte puțin, 200 lei! Însă, timpul mă presează. Vreau să îmi cumpăr cât mai repede bicicleta! Va fi nevoie exersez cu ea, să o cunosc pentru a evita surprizele neplăcute!
– Poftim banii! Dacă vrei mergem împreună să o cumperi!
– Întâi vreau să te ajut cu proiectele! Așa mi se pare corect! rosti Toma.
– Avem timp! Îmi place să ajut un băiat ambițios, care crede în el și visurile lui. Ești minunat! zise Tiberiu, bătându-l pe umăr pe Toma.
– Ești un prieten de nădejde! Nimeni nu crede în mine, în visul meu! Contează enorm susținerea ta!
– Da! Vei câștiga! Ai să vezi! Iar eu voi avea cel mai curajos prieten și cele mai frumoase proiecte la științe!
Tiberiu și Toma au reușit să își ducă la final proiectele. Au avut succes! Prietenia lor s-a sudat atât de puternic încât nimeni și nimmic nu o poate slăbi. Credeți în voi și în visurile voastre! Puterea este în voi, în inimile voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.