Crede în tine

TU ești persoana cea mai importantă din viața ta!

Crede în tine și investește în calitățile tale: timp, grijă pentru sănătate, lectură pentru minte și suflet.

Ești pe punctul de a începe o nouă activitate? Îți dorești un nou început personal, profesional? Iată câteva sfaturi de care poți ține cont în drumul tău:

1. Ecomisește timp și bani (citind mult pdf-uri gratuite de pe internet). Fie că aștepți metroul sau că ești la coadă la un hipermarket, scoate telefonul și citește un material care te ajută să te dezvolți, să crești în diferite domenii. Fie că este din domeniul financiar – pentru că nu am învățat în școală cum să economisim sau să investim, fie este despre antreprenoriat – cum să faci bani dintr-un talent cu care ai fost hărăzit.

2. Capătă experiență din voluntariat. Este foarte important să te obișnuiești cu anumite responsabilități încă din adolescență. Poți deveni voluntar la o asociație care protejează animalele sau care se ocupă de copii – dacă îți place să citești, să ajuți la lecții și teme. Voluntariatul te ajută să fii organizat, punctual, muncitor.

3. Crează-ți obiective (mari, medii și scurte). Cu siguranță ai vise, dorințe pe care vrei să le vezi îndeplinite. Nimic nu este imposibil. Crede în tine! În interiorul tău așteaptă energii pozitive, talente, aptituduni, gânduri pozitive și multă ambiție, care te vor duce mai devreme sau mai târziu (important este să nu renunți, chiar dacă te mai împotmolești sau apar perioade grele) la realizarea dorințelor.

Repetă-ți zilnic: „Sunt ceea ce gândesc! Voi reuși să duc la bun sfârșit tot ce îmi propun.” Pentru a nu te îndepărta de visele tale, scrie-le într-un caiet/jurnal. Pentru fiecare dorință scrie alte 2-3 obiective care te vor călăuzi pe drumul de îndeplinire: data limită, ce e nevoie să faci pentru a ajunge la îndeplinire. În fiecare zi, găsește timp pentru visele tale. Citește cu voce tare visul și apoi închide ochii și vizualizează-l.

Crează imaginea lui vie! Exact așa cum îți dorești.

4. Nu aștepta nimic de la nimeni. Fii sigur/ă pe calitățile tale. Nu te baza pe ajutorul oamenilor. Da, există și oameni buni, care te pot încuraja, susține să mergi pe drumul tău, dar și mulți invidioși, răutăcioși, care te vor trage în jos cu gânduri negative, influențe nefaste.

Crede în tine și în calitățile tale – inteligență, carismă, putere de convingere și totul va fi bine. Chiar dacă apare eșecul, știi că ai făcut cum ai considerat tu că a fost bine și nu te-ai lăsat influențat de alții.

5. Muncește pentru visul tău. Fii cea mai bună versiune a ta. Oricât ai fi de norocos, fără un minim efort totul se va nărui precum un castel de nisip la apariția unui vânt puternic. Fii organizat și muncește zi de zi pentru ceea ce îți dorești. Puțin cu puțin se face mult. Dacă muncești, rezultatul va fi unul trainic și bucuria pe măsură.

6. Fă ceea ce îți place să faci, indiferent de ce spun ceilalți, indiferent de partea financiară. Plăcerea aduce cu sine rezultate, proiecte, bani. Dacă îți place să desenezi, desenează și sigur vei găsi modalități pentru a face bani din această pasiune. Dacă știi să cânți și îți place să faci asta, continuă. Zeci de oportunități se vor ivi și vei câștiga bani cu plăcere și fără stres. Îți place să scrii, scrie povești, articole, poezii, recenzii… orice, dar scrie. Îți plac să creezi obiecte handmade… nu te opri! Orice faci cu bucurie și plăcere va avea rezultate minunate!

7. Nu renunța indiferent de numărul eșecurilor. Fii atent doar unde greșești și ia-o de la capăt. Nu există om care să nu fi greșit, care să fi reușit din prima. Important este să nu renunți! Te ridici, verifici unde ai greșit, mai înveți și pornești din nou. Nu există succes fără eșec.

8. Nu copia! Fii original! Chiar dacă te inspiri, vino cu ceva nou, cu ceva altfel! Nu prelua totul ca atare! Fiecare dintre noi are idei și poate prelucra o idee, un obiect.

Orice ai alege să faci, îți spun că vei reuși dacă îți stabilești clar un scop, obiective și muncești zi de zi cu perseverență pentru visul tău!

Crede în tine! Nu renunța! Visează și muncește pentru visele tale! Succesul va răsări ca ghioceii după o iarnă grea.

2 thoughts on “Crede în tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.