Cristina Vădăstreanu, zâmbet, energie, bunătate și lider într-o afacere globală

Iubesc oamenii puternici, buni, cu o energie bună, dar mai ales cu super lecții de viață!

Cristina este mamă de copii senini și descurcăreți, care se bucură de atenția mamei lor, de libertate și educație homeschooling. A renunțat la catedra de la facultatea de sociologie, a schimbat orașul și a pornit pe drumul succesului internațional.

O admir foarte mult și îmi doresc să pășesc pe urmele ei. Am început. Am înțeles că este nevoie doar de mine să fac mai mult, să mă organizez foarte bine și să cred în visul meu.

I-am răpit câteva minute azi, pentru a împărtăși cu voi rețeta ei de succes.

 1. Cristina ne poți povesti puțin despre copilăria ta, despre ce îți doreai să devii?

Am crecut intr-o familie modesta si am visat mereu sa devin un om care sa aduca valoare celor din jur. Cand eram copil ma visam unul din supereroii din echipa lui Captain Planet, pentru cei care stiu desenele animate 😊

 1. Cum a fost renunțarea la cariera de profesor universitar?

A fost o decizie si greu si usor de luat. Greu,  pentru ca a fi un profesor universitar a fost un vis pentru care am muncit foarte mult si am investit timp, energie si bani in cercetare si studii. Imi era teama pentru ca nu stiam ce altceva as putea face, ma gandeam la antreprenoriat, insa aveam experienta zero in domeniul asta.

Insa in acelasi timp, a fost o decizie usoara pentru ca stiam clar ca vreau sa am timp pentru cele mai importante persoane din viata mea, copiii mei.

 1. Cum ai descoperit oportunitatea de afacere?

În timp ce eram în concediu de creștere copil cu fiul meu am început să caut diferite job-uri online, am încercat inițial lucruri la care mă pricepeam: traduceri, să scriu articole, să fac chestionare, însă toate aceste activități mă țineau doar ocupată fără să îmi aducă un venit constant sau suficient.

Așa ca am început să caut în engleză ”work from home”, gândindu-mă că voi găsi ceva de lucru în afară. Surpriza a fost să gasesc pe youtube un video, în care mentora mea de acum, vorbea despre oportunitatea de afacere. Mi-a transmit încredere și i-am scris că vreau să aflu mai multe, deoarece cunoșteam produsele și știam că sunt foarte bune.

 1. Ce te-a determinat să nu renunți? Câte ore pe zi ai dedicat afacerii la început?

Faptul că după un an de afacere deja îmi dublasem venitul de la facultate, mi-a dat încredere să îmi depun demisia. La început lucram între 2-4 ore pe zi, mai mult când dormea fiul meu cel mic și seara. Lucram în secvențe când prindeam un moment în care cei mici se jucau, dormeau sau în timp ce găteam.

 1. Ce piedici ai întâmpinat de la oameni? Ai gândit vreodată să renunți?

Ooo da, am avut multe provocări si de multe ori mi-a venit acel gând de a renunța. Însă faptul că suntem o comunitate care te susține, exemplele pozitive din jurul meu, mi-au dat acea determinare de a merge mai departe. Pe lângă asta, mă gândeam mereu ce exemplu le dau copiilor mei dacă renunț atunci când dau de greu? Cum să le spun că trebuie să îi duc la creșă, after school, să petreacă majoritatea timpului cu alte persoane, doar pentru că eu am dat de greu?

Nu am renunțat și pentru că mă simt foarte responsabilă față de oamenii care mi s-au alăturat în afacere și care mi-au acordat încrederea lor în a-i îndruma să își împlinească visurile.

Cred că fiecare om are gânduri de a renunța atunci când simte că toate îi sunt împotrivă, însă pentru mine să renunț nu este o opțiune atât timp cât am dovezi clare că această afacere funcționează.

Am întâlnit tot felul de obiecții din partea oamenilor: că nu au timp, bani, că nu cunosc oameni cărora să le vândă produsele, că este o piramidă, că produsele sunt scumpe… obiecții pe care și eu le-am avut la început până m-am informat corect și am înteles de fapt valoarea produselor și modul profesionist de a face această afacere.

 1. Care a fost cel mai mare succes al tău în această afacere?

Au fost multe.. pornind cu împlinirea visului fetiței mele de a zbura cu avionul, faptul că sunt liberă să lucrez de unde vreau și să îmi fac eu programul, faptul că ne-am împlinit visul de a ne construi o casă. Însă dacă stau bine să mă gândesc, cea mai mare bucurie și emoție o simt de fiecare dată când un om din echipa mea urcă pe scenă la un nivel următor. Asta îmi împlinește visul din copilărie de a schimba în bine viețile oamenilor și cred că este cel mai mare succes realizat prin intermediul acestei afaceri.

 1. Cum arată o zi din viața ta? Îți iei concediu sau avantajul că poți lucra de oriunde te tentează și în vacanțe?

Nicio zi nu e la fel 😊 În general mă trezesc pe la 7 și dacă am noroc să nu se trezeasca si vreun copil, citesc, îmi planific ziua, îmi fac exercițiul de recunoștintă. Dacă se trezesc și copiii facem împreună  înviorarea.  Apoi urmează  micul dejun, verific mesajele și răspund. Urmează lecțiile cu Anastasia, ne jucăm puțin. Am observat că dacă aloc timp copiilor în prima parte a zilei, apoi sunt mai liniștiți și pot lucra cât de cât fără întrerupere vreo 2 ore. Dacă este cazul, gătesc (nu gătesc zilnic) și în timp ce gătesc mai răspund și la mesaje sau vorbesc la telefon.

După prânz avem iar timp pentru noi, iar după masa și seara, când vine soțul acasă, aloc mai mult timp afacerii.

Nu simt nevoia de vacanță, totuși avem ca regulă ca duminica să închidem netul și să fim doar noi cu noi. Intru doar seara după ce adorm copiii și verific mesajele. Când plec în concediu sunt totuși prezentă în afacere pentru că oamenii din echipă au nevoie de mine la fel și clienții, însă fac asta în timp ce copiii dorm sau se joacă singuri.

 1. Ce îți place cel mai mult la această afacere? Ce te ambiționează să mergi mai departe zi de zi?

Cel mai mult îmi place că pot să cunosc oameni de peste tot din lume, oameni care mă îmbogățesc pentru că de la fiecare învăț câte ceva și în același timp pentru că și eu pot contribui în a le fi mai bine. Cred că te îmbogățești și atunci când oferi. Asta mă și ambitionează să merg mai departe și faptul că vreau să le arăt copiilor mei cum să fie de succes, nu doar să îi îndemn să aibă succes.

 1. Care este produsul tău preferat de la această firmă? Cât de des îți faci aprovizionarea cu produse?

Este greu sa aleg un singur produs, însă cel care m-a convins de calitatea acestor produse este First. Gelul de aloe este pe locul 2 si nelipsit la noi pentru că m-a salvat de multe nopti nedormite și vizite la medic. Cel putin o data pe lună comand ceva și pentru noi. Depinde ce produse se termină. Gelul de aloe e nelipsit, la fel ca si unele suplimente alimentare si produse de îngrijire personală.

 1. Dacă ar fi să o iei de la început, imediat după facultate ce decizie profesională ai lua?

Toată perioada în care am lucrat ca asistent social si asistent universitar a fost o perioadă frumoasă din care am avut multe de învățat și am trăit experiențe care m-au transformat în omul de azi. Deci nu aș schimba ceva în trecutul meu. Totuși pentru cine este acum la început de drum și are spirit antreprenorial, cred că să fii antreprenor este o alegere mai bună decât cea de angajat.

 

 1. Cui crezi că se potrivește această afacere? Ce ai sfătui o tânără de abia ieșită de pe băncile facultății?

Se potrivește oricărei persoane care are spirit antreprenorial, care își dorește să aibă libertatea de a lucra de oriunde s-ar afla, dar este și dispusă să își asume responsabilitatea, să treacă prin provocări, să își depășească limite, să se dezvolte continuu și neapărat sa iubească să lucreze cu oamenii.

Pe orice tânăr care acum a terminat o facultate, l-aș sfătui să se gândeasca bine ce își dorește el să devină și să urmeze acea cale indiferent de ce cred cei din jurul lui.

 1. Copiii tăi ce spun despre această oportunitate, despre toată libertatea pe care ți-o oferă pentru a le fi alături?

Sebi nu știe alt mod de a trăi decât cel în care mami e mereu acolo când are nevoie. Anastasia în schimb, care a trăit perioada în care eu eram mai mereu plecată, e foarte fericită pentru că acum sunt cu ei.

 1. Te rog frumos să ne spui câteva titluri de cărți de dezvoltare personală, care să ajute femeile antreprenor!

O carte care mie mi-a schimbat radical viziunea este ”Tată bogat, tată sărac”  Robert Kiyosaki, ”Folosește-ți mintea pentru a te îmbogăți” Napoleon Hill, ”Cele 21 legi supreme ale liderului” John Maxwell ”Atitudinea este totul” Jeff Keller

 1. Ce le îndemni pe femeile care acum nu mai au încredere în ele, afacerile lor sunt afectate sau pur și simplu pe cele care vor să aibă un venit pasiv?

Cred că cel mai bun lucru pe care îl poți face atunci când nu mai ai încredere în tine este să te uiți la realizările tale, sunt confirmarea că poți. Apoi pune-te în medii în care oamenii sunt pozitivi, încrezători, te încurajează.

Cea mai bună modalitate pe care am descoperit-o eu pentru a dezvolta un venit pasiv este o afacere în networkmarketing, în compania potrivită. Și faptul că chiar poți dezvolta un venit pasiv în această afacere mi s-a confirmat când 6 luni de zile din cauza unor probleme de sănătate nu am mai putut fi activă. În acea perioadă afacerea mea a continuat să meargă și să am în continuare un venit.

 

Mii de mulțumiri pentru ajutor, sfaturi, zâmbete și încurajări! Mult succes și să ne vedem cu bine! Să facem o lume mai bună, așa cum putem!

Mulțumesc și eu! Cu mult drag! Să vă fie de folos și să auzim de bine!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.