Cum să ai SUCCES

O zi epuizantă, cu multe gânduri, idei, alegeri și un nas înfundat. E prima zi de noiembrie. Ultima lună de toamnă. Se apropie sărbătorile de iarnă. Ne grăbim! Magazinele sunt pline cu globuri și idei de cadouri pentru Crăciun încă din septembrie.

Citesc! Îmi place să citesc și să descopăr oameni noi, de la care să învăț. Îmi place să bucur, să ofer, la întâmplare, nu cu un motiv anume.

Zilele trecute am avut un atelier de lectură la un after school din București. A avut succes. Copiii mă întrebau dacă sunt o scriitoare faimoasă. Simpatici foc! De mici avem dorința de a fi vizibili, de a fi importanți, recunoscuți, apreciați, de a avea succes.

Dar ce este succesul? Îl caut în mine. Ce înseamnă pentru mine acest substantiv? Ce importanță are? Nu alerg după succes!

A fi o femeie de succes nu înseamnă să te îmbraci de la Prada, să ai pantofi cu toc, unghii lăcuite și să fii extravagantă. Nu pentru mine! Eu asociez succesul cu impactul asupra oamenilor. Când cineva te caută, te roagă să ajuți cumva, să oferi o idee sau să susții un atelier/o prelegere în fața copiilor, să poți fi model pentru cineva, atunci clar ești un OM DE SUCCES.

Ești tu în fiecare clipă? Te îmbraci așa cum simți? Râzi, citești, te documentezi, nu ai chef să gătești, comanzi mâncare pe internet, te joci cu ai tăi copii, împărtășești din experiența ta, fără a fi stresată că cineva te va invidia, te va copia, te va critica? Atunci, clar ești pen drumul spre SUCCES!

Pentru mine, SUCCESUL este să fac ce îmi place, adică să predau lecții de viață, cu viață și despre viață – biologie, elevilor mei, să scriu povești pentru copii, cărți personalizate pentru toate vârstele, să ofer copiilor bucuria de a descoperi lectura și frumosul prin joacă, să ajut când și cum pot oameni, să împărtășesc din experiența mea (inclusiv greșelile mele) cu cei dornici să mă descopere așa cum sunt.

SUCCESUL pentru mine este să ofer încredere elevilor mei și să le îndrum pașii spre o viață de SUCCES (să facă foarte bine ceea ce le place, să își transforme pasiunile în joburi).

SUCCESUl este despre a fi tu, unic, bun, darnic, fără a te transforma când ai atins un nivel superior față de cel de la care ai pornit.

SUCCESUL înseamnă să înveți continuu, fără a invidia!

SUCCESUL înseamnă să atragi oameni care îți seamănă!

SUCCESUL înseamnă să evoluezi spiritual și mental!

SUCCESUL înseamnă să fii bun cu ceilalți!

SUCCESUL înseamnă să fii darnic și atent la nevoile celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.