Cum să trăiești cu sens?

Viața este imprevizbilă!
Scrisul este terapie!
Nu mă crezi? Nu-i nimic! Nu este pentru tine!
Citind cartea „Cu ultima suflare”, bazată pe povestea reală a medicului neurolog Paul Kalanithi, am (re)descoperit legătura între biologie, scris și lectură ( literatură ).
Când Paul află că este bolnav de cancer pulmonar, dorește să scrie o carte. Cu o voință de fier, determinare și dorința de a oferi valoare lumii.
Tu ce ai răspunde la întrebările de mai jos? 
De ce merită trăită viața?
Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent?
Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai nicio șansă la viață?
Cum te ajută lectura ( multe recomandări de autori și cărți ) și scrisul? Când copilul tău nu te cunoaște decât 8 luni, îi lași mesaje și un Jurnal.
Las aici un fragment:
„Mă gândisem că aș putea să îi las o serie de scrisori. Dar ce-as putea scrie în ele? Nu știu cum va fi această fată la 15 ani. Mesajul este simplu: Când ajungi într-unul dintre multele momente ale vieții în care trebuie să arăți cine ești, oferă un Jurnal cu ceea ce ai fost, ai făcut și ai însemnat pentru lume. Te implor să nu ignori faptul că ai adus ultimelor zile ale unui muribund un preaplin de bucurie, o bucurie necunoscută mie în anii anteriori, o bucurie care nu tânjește după și mai multă bucurie, o bucurie care este satisfăcătoare și suficientă. În prezent, acum, este un lucru uriaș pentru mine. „
Paul a avut puterea să glumească, chiar dacă avea dureri cumplite. „Paul se mândrea cu cartea lui, care reprezintă un apogeu al iubirii sale față de literatură ( poezia îl liniștea mai mult decât cuvântul Scripturii ) și al capacității sale de a-și transforma viața într-o poveste convingătoare și puternică despre cum să trăiești alături de moarte. Când Paul i-a trimis prietenului său cel mai bun în mai 2013, ca să îl informeze că are cancer în fază terminală, a scris: „Vestea bună e că deja am trăit mai mult decât surorile Bronte, decât Keats și Stephen Crane. Vestea proastă e că nu am scris nimic până acum.”
Dacă vrei să încerci puterea cuvintelor și a scrisului te invit la cursul de Terapie prin scris din 9 august. Eu știu care este sensul vieții mele: citind și scriind să ajut mulți tineri să își construiască o viață minunată bazată pe lectură, scris și creativitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.