De ce și Limitarea! de Claudia Groza

Liniștea dimineții se împrăștia precum fumul într-o încăpere cu geamurile deschise. Un el și o ea își beau cafeaua în tăcere. El părea liniștit, încrezător, pregătit pentru o nouă zi. Ea era plafonată, obosită, prinsă în mreaja lui „îmi e bine și așa!”
– Bună dimineața, De ce!
– Salutare, Perseverență!
– Bun găsit, Limitare!
– Bună, Perseverență!
– Ce planuri aveți pentru azi?
– Nu am prea mult timp azi. Aș vrea să învăț ceva despre marketing, dar nu sunt eu prea deșteaptă. Alții sunt mai bine pregătiți. Nu pot face asta! Nu va funcționa pentru mine! Nu sunt ognaizată! vocifera Limitarea.
– Draga mea, ești minunată! Poți face tot ce vrei! Obstacolele sunt numai în mintea ta și nu au nicio legătură cu realitatea! Cu siguranță știi asta! rosti zâmbind Perseverența.
– Cu orice „NU POT” îți pui noi și noi bariere! Te-ai întrebat vreodată „DE CE” nu găsești soluții pentru obstacolele tale? Ce se poate întâmpla dacă reduci timpul de uitat la Tv sau de dat scroll pe facebook și îți aloci acel timp pentru creșterea ta? De ce lași pe alții să te umilească, să te conducă și să îți plătească o sumă modică? De ce nu îți ridici standardele de viață? interveni chipeșul DE CE.
– Pur și simplu simt că nu e pentru mine! Eu nu pot face mai mult decât atât. Mi s-a spus că e bine să îmi văd lungul nasului.
– Înțeleg! Dar DE CE tocmai aceste „zise” ale unor oameni fără niciun drept asupra vieții tale, nu te motivează să ieși din starea aceasta de apatie, de amânare, de lâncezeală bolnăvicioasă și să arîți hainele strălucitoare ale ființei competente și capabile de mai mult.
– Nu îmi plac refuzurile. Nu pot trece peste răutățile oamenilor! spuse Limitarea.
– Ești atât de frumoasă, de bună, de cultă. încât mii de oameni ar vrea să te asculte sau să ți se confeseze și să îi ajuți să crească, să reușească în viața aceasta, murmură Perseverența. Nu te opri la prieteni! Nu toți îți vor binele! Știi expresia: „Frate frate, dar brânza e pe bani.” Sau „Corb la corb își scoate ochii!” Mergi mai departe! Caută în lumea largă oameni asemenea ție. Șterge tot ce nu ți se aseamănă. Elimină din jurul tău pe cei cu energii negative, plângăcioși, care te țin pe loc. Succesul e al tău! Lumea te așteaptă! Urmează-ți visul! Nu te opri! Nu te risipi cu oameni fără valori, fără dorința de a avea o viață mai bună!
– Și nu uita: întreabă-te mereu: DE CE? De ce îmi este frică? De ce vreau să devin mai bună, să ajut mai mulți oameni?
Tăcere!
Limitarea și-a scuturat rochia ei peticită și a zâmbit. Era o zi bună pentru ea. A înțeles că are valoare, dar că este nevoie să elimine din jurul ei prietenii falși, pe cei care o foloseau, dar nu îi ofereau nimic în schimb, astfel golindui-se bateriile și devenind frustrată.
Limitarea și-a notat câteva afirmații noi:
Poți rezolva orice problemă!
Ai tot timpul din lume!
Ești capabilă de orice!
Poți descoperi tot felul de posibilități! Cred în mine. Sunt o persoană capabilă. Voi reuși!
*
Tu când ai lăsat pe cineva să îți fure timp, energie și materiale?
Care este limita pe care ți-o tot pui ca un zid în fața fricii?
Care este DE CE-ul tău? Pentru ce ai munci mai mult? Când ai refuzat să oferi ajutor cuiva care chiar avea nevoie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.