Denice-Florina Nester Grigore, mama antreprenor care dă voce poveștilor

Îmi place foarte mult să descopăr oameni de la care pot învăța ceva. Nu, nu să copiez! O calitate a mea este să fiu unică, cât mai unică dacă pot spune așa, deși este pleonasm (cred!).

În grupul VIP MEMBER SHIP RISING STARS, creat de o mămică antreprenoare, cu o carieră de succes, ALINA SERAN, am descoperit-o pe Denice, pasionată de a da voce poveștilor pentru copii. Am legat pe loc o colaborare, de dragul ei și al poveștilor.

Apoi, am vrut să aflu mai multe despre motivele ei de a merge pe acest drum, despre cum arată zilele ei ideale, care este drumul pe care vrea să pășească.

 

Citiți ce a rezultat! Credeți în voi în visurile voastre, în pasiunile voastre. Trasformați pasiunea în afacere și ajutați oamenii! Puțin cu puțin se face mult! Nu uitați să dăruiți!

Denice are deja multe proiecte care au prins aripi de la începutul anului 2020. Unul dintre ele este CD-ul „LEGENDE ȘI POVEȘTI”, pe care vă îndemn să îl cumpărați.

 

1. Denice, ce înseamnă pentru tine povestea? Ne poți spune în câteva propoziți povestea ta de viață?

Viața mea este o poveste despre care mi-ar plăcea să scriu la un moment dat…De mică am fost încurajată să-mi urmez visul și pasiunea. Mama a fost omul care m-a susținut necondiționat chiar și atunci când am renunțat la primul an de Drept ca să dau admitere la Teatru (am studiat cursurile Universității de Artă ”G.Enescu”, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete și Master-Artele Spectacolului). A fost lângă mine și după ce am decis să continui cu Facultatea și Masterul în Drept și mi-a călăuzit pașii în toate nebuniile care m-au definit și m-au transformat în ceea ce sunt astăzi.
Pentru mine povestea înseamnă să visez dincolo de puterea imaginației, să fac cunoștință cu personaje celebre, să intru în mintea autorului imaginându-mi scenele din perspectiva lui.

2. În fiecare poveste există arome, culori și gusturi delicioase. Când ai decis să oferi o șansă uleiurilor esențiale? Te rugăm să ne spui cum le putem folosi.

Când am rămas însărcinată a fost și momentul în care am renunțat la a mai folosi parfum (în primul rând) și am încercat să înlocuiesc produsele de curățenie și cele de îngrijire personală cu altele naturale. După ce am născut-o pe Victoria am cunoscut întâmplător uleiurile Doterra cu care am avut câteva rezultate spectaculoase și m-au convins să le dau o șansă. De atunci au trecut 2 ani și folosesc uleiurile esențiale: în prepararea produselor de curățenie, de îngrijire personală, le folosesc la gătit înlocuind clasicele condimente, în apa de băut pentru a avea energie toată ziua, în difuzor pentru aromaterapie și nu numai.

3. Poți descrie cum arată o zi ideală din viața ta?

Ce bine sună…ziua ideală pentru mine ar trebui să înceapă devreme cu o cană mare de cafea (dimineața este momentul meu, eu cu mine, mintea fresh și odihnită, gata să facă planuri mărețe) și mai apoi timp petrecut cu Victoria mea, care mă inspiră și îmi dă vibeul de care am nevoie pentru a-mi duce visele mai departe. De regulă, dimineața și seara sunt momentele în care am timp să înregistrez povești și să mă ocup de pasiunile mele, iar în timpul zilei să fac lucruri mărunte care nu necesită alocat mult timp, astfel încât să nu neglijez familia.

4. Cum s-a schimbat viața de când ai devenit mamă?

Viața mea s-a transformat complet, m-am redescoperit, m-am reinventat, fac lucruri pe care nu credeam că le voi face, sunt mai puternică și mai sigură pe mine. A fi mama este atât de greu și totuși atât de frumos, iar eu mă simt binecuvântată alături de familia pe care o am și sunt pregătită pentru toate provocările ce vor urma.

5. Care sunt pasiunile tale? Te-ai gândit să faci din pasiunea ta o afacere, o sursă de venit?

Actoria a fost și va rămâne mereu pasiunea mea. Până de curând nu visam să mai am tangență cu această latură artistică, dar, iată că toate se întâmplă cu un motiv și momentan sunt eu cea care dăruiește prin poveștile pe care le interpretez.

6. Poți împărtăși cu noi, femeile, ce înseamnă pentru tine succesul?

Pentru mine succesul înseamnă acel moment de bucurie maximă, acea stare de bine și pace interioară, clipa când mintea și sufletul sunt mulțumite.

7. Cât de importante crezi că sunt poveștile, educația în viața unui copil? Cine s-a implicat în educația ta?

Sunt esențiale! Am crescut într-o familie de ”informaticieni” în care s-a pus foarte mare accent pe educație și lucru individual suplimentar. Ambii părinți ne-au insuflat, atât mie, cât și surorii mele, dorința de a studia, de a citi și de a ne cultiva intelectual. De asemenea, am fost încurajate să studiem și pentru pasiunile noastre, fără a ni se impune limite și astfel am reușit să găsim responsabilitate și echilibru.

8. Care este cartea ta preferată din copilărie? Dar ultima carte citită? Cum cumperi cărți?

Cartea preferată din copilărie este cea a Fraților Grimm (încă o am și mai citesc din ea). Ultima carte citită este tot una pentru copii, fiindcă îi citesc fiicei mele. 
Prefer să cumpăr cărțile online, din comoditate sau să apelez la biblioteca generoasă a părinților mei.

9. Ce sfaturi dai un adolescente, aflate în prag de examen al maturității? Cum să își aleagă drumul, meseria, cariera?

Fie că ai sau nu ai susținere, alege să faci ce îți place, alege cu sufletul și crede în tine chiar dacă ai căzut de 100 de ori.

10. Cum îți păstrezi echilibrul între viața personală, carieră și pasiuni?

Deși nu sunt foarte ordonată în privința planurilor de peste zi, reușesc cumva să-mi fac timp de toate și să le prioritizez în funcție de necesități. Am o gândire pozitivă și visez mult iar asta mă ajută să trec peste obstacole și să creez în final echilibrul de care am nevoie.

 

O puteți asculta pe Denice aici:

https://www.facebook.com/povesticudenice/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.