Educație prin activități

Educaţia copiilor prin activităţi distractive

Am iubit copiii de când eram o copilă. Mi-am dorit să devin învățătoare tocmai din această dragoste fără margini pentru copii.

Mi-am promis că voi fi o mamă bună, că mă voi ocupa de copiii mei, le voi oferi timp de calitate. Faptul că am lucrat ani buni în învățământ, mi-a stârnit dorința de a mă ocupa de educația copiilor mei, încă din primii ani de viață.

Am devenit mamă la 38 de ani și jumătate, Am avut șansa de a da naștere la gemeni adorabili, dornici de acțiuni creative. În primele luni au ascultat povești, au răsfoit cărticele, s-au bucurat de jucăriile senzoriale. Fiind prinsă în multe activități creative (lucram la auxiliare de biologie, scriam povești personalizate), micuții mei au crescut printre cărți și atlase.

De la vârsta de 3 ani, au început și grădinița, așa că aveau parte de diferite activități. Dar, în timpul liber voiam să le ofer educație. Așa că, Ana a dorit să meargă la balet. I-am respectat dorința. Horia și-a manifestat dorința de a înota. Bun! Înscris!

Însă, timpul meu era împărțit între școală, pasiunile mele (lectură, scrierea creativă), gospodărie (nu avea niciun ajutor!) și activitățile lor. Mă gândeam să renunț la ceva, dar nu puteam, din motive financiare. Aveam nevoie de un venit suplimentar. Îmi place să le ofer cărți, materiale creative, ateliere de activități (de exemplu: teatru, atelier de creat jucării, atelier de pictat umbrele, pietre, sacoșe de pânză). Toate acestea necesită bani! Nu am fost omul care să primească totul de-a gata: Nu am avut norocul de moșteniri! Așa că, am început să caut, să testez modalități.

Aveam nevoie de o oportunitate care să mă ajute să lucrez de oriunde și să îmi aducă mai multe beneficii: timp liber, bani, posibilitatea de a oferi ajutor celor din jur (de la a face donații, până la a susține oamenii să creadă în puterile lor și să trăiască frumos, deoarece am văzut foarte mulți copii bolnavi în ultima perioadă, femei care doresc să devină mame și fertilitatea le joacă feste, mulți cunoscuți care au decedat pentru că au muncit pentru alții), dar și produse care să îmi ofere sănătate și să mă ajute să am grijă de frumusețea mea, Mereu mi-am dorit să fiu o mamă frumosă, cu o siluetă de inividiat, un ten luminos, o dantură perfectă și strălucitoare.

Am descoperit compania care îmi poate oferi tot ce îmi doresc! Da, voi munci în fiecare zi, alături de micuții mei. Voi crește citind și învățând de la cei care au reușit.

Educația prin activități e ceea ce consolidează informațiile obținute din povești, din ceea ce văd micuții în jurul lor. Crează personajele din lecturile voastre! Inventează cântece. Numără folosind castane, scoici, boabe de fasole.

În fiecare călătorie, la munte, la mare, la sat, descoperă plantele, animalele și învață-ți copiii despre comportamentul lor la factorii de mediu.

Educă-ți copiii să aibă o viață frumoasă, să se bucure de natură, de hrană sănătoasă, de artă în toate variantele (pictură, povești, teatru, muzică).

Dacă aveți nevoie de timp sau de informații despre produsele miraculoase pe care le folosesc de aproape un an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.