Femeie de succes! – cu Theona Balan

Era martie și totul se schimba în lume. Îmi era teamă și nu mai găseam frumosul din mine. Nu mai aveam dorința de a descoperi feminitatea din interiorul meu. Până când am întâlnit-o pe Theona Balan, femeia de succes, blândă, răbdătoare, trecută prin multe și autoare a unor cărți minunate, scrise cu sufletul pentru a fi de folos milioanelor de femei din lumea întreagă.

Apoi, am îndrăznit să îi cer o ședință de terapie 1 la 1. Am găsit liniștea sufletească, răspunsuri la ceea ce mă frământa și puterea de a merge înainte.

Am urmat un curs minunat sub ghidarea ei în luna octombrie și am îndrăznit să îi cer timp prețios pentu a-mi răspunde la câteva întrebări.

Bună Theona. Îți mulțumesc din suflet pentru că ai acceptat acest interviu pentru siteul meu.

1. Cine este Theona de azi?

Sunt femeie, mamă, trainer, autor, coach spiritual și speaker motivațional.
Sunt pasionată de tot ce înseamnă dezvoltare personală, spirituală, fizică cuantică și descoperirea puterii noastre interioare. Toată activitatea mea se învârte în jurul acestor subiecte. Scriu, pentru mine, dar și pentru cei care au nevoie să reînceapă să creadă că pot trăi mai bine, mai frumos, mai împlinitor. Ofer ședințe de consiliere individuale, dar și de grup. Obișnuiam să organizez cursuri și tabere, dar bineînțeles, în ultima perioadă toate s-au mutat online. Acum 8 ani am lansat prima mea carte: “Femeia de succes – Călătoria ta, de la prăpastie la fericire”, urmată fiind de alte două: “Esența Feminină” și “Atrage ajutorul Divin”.
Acum lucrez la cea de-a patra carte și la un alt material surpriză pe care abia aștept să-l lansez.

2. Privind în urmă, care sunt cele mai frumoase reușite pentru tine?

Cele mai mari binecuvântări, bucurii au fost împachetate în cele mai dureroase și traumantizante momente din viața mea.
La 21 de ani m-am îndrăgostit nebunește, m-am lăsat dusă de val și m-am grăbit către altar crezând că el este cel cu care vreau să îmi petrec tot restul vieții. Am devenit mama unui băiețel, David, care este comoara mea cea mai de preț, iar apoi am trăit multe dezamăgiri într-un timp foarte scurt, dezamăgiri care s-au împletit cu toate neliniștile și fricile maternității.
În acele momente, singura metodă pe care eu am găsit-o pentru a scoate la suprafață toate frământările și gândurile negre, a fost să scriu. Scrisul a fost ca o terapie pentru mine și, ca să nu pierd ceea ce am scris, am urcat totul pe o platformă de blog gratuită fără să mă gândesc că cineva va avea să citească vreodată ceea ce scrisesem.
Dar, Universul e surprinzător și următoarea dată când am intrat, am găsit zeci de mesaje de la femei care mă rugau să continui să scriu pentru că împreună ne va fi mai ușor.

Acela a fost primul moment în care m-am gândit că aș putea sa merg în această direcție. Apoi toate s-au aliniat și s-au legat frumos. Acum sunt convinsă că fiecare vine pe Pământ cu o misiune și că experiențele te poartă fără ca tu să îți dai seama, înspre această misiune.
Este important să ne lăsăm purtați de chemările inimii, de semnele care ne apar, de calea ce ni se arată dacă suntem deschiși.

Nu cred că există doar o singură cale de a-ți împlini misiunea. Modalitatea pe care eu am găsit-o pentru a dărui celor din jurul meu din experiențele mele, a fost aceasta, dar dacă ești creativ poți găsi 1001 de alte căi pentru că ceea ce ai de dăruit să ajungă acolo unde trebuie.

3. Cărțile tale aduc valoare și sunt o sursă de echilibru pentru femei. Ce te-a determinat să scrii următoarea cartea după cea care ti-a adus succesul pe acest drum?

Cărțile au crescut odată cu mine și redau în paginile lor experiențele, lecțiile, conștientizarea pe care eu le-am avut de-a lungul anilor în drumul evoluției mele. Acesta este motivul pentru care am continuat să scriu.

4. În ultima perioadă, te-ai îndreptat către cursuri online. Cum ți se pare acest drum față de cel al scrierii?

Atunci când simți nevoia să împărtășești, nu contează canalul prin care o faci. Această nevoie de a da mai departe, de a ajuta, de a inspira este o nevoie mai mare decât mine. Această nevoie e forța, motivația care mă face să mă mișc, să învăț, să cresc, să evoluez pentru a transmite mai departe materiale mai valoroase și pentru a găsi mereu noi căi prin care sa transmit.
Omul este o ființă complexă și tocmai de aceea se plictisește dacă nu are varietate. În plus, suntem diferiți: unii sunt vizuali, alții auditivi, alții kinestezici.


Tocmai de aceea, am considerat că este util să transmit nu doar în scris, ci și prin materiale video și audio. Suntem binecuvântați pentru faptul că avem posibilitatea să ne conectam printr-un simplu click la orice persoană de pe acest Pământ. Suntem binecuvântați că avem acces la informații prin intermediul tehnologiei și că, în ciuda contextului actual (cel al pandemiei), suntem totuși privilegiati datorită internetului, atât cei care își doresc să învețe, să afle mai multe, cât și cei care au de oferit servicii și produse.
Da, recunosc că la început a fost provocator să fac live-uri, să țin cursuri pe Zoom, să ies din zona de confort, să îmi depășesc limitele, să învăț să transmit și verbal nu doar în scris, dar satisfacțiile sunt pe măsură. Mă încarc cu mesajele de mulțumire, cu rezultatele oamenilor care îmi urmează cursurile, cu bucuria pe care o simt în fiecare zi în timpul live-urilor de la “Cafeaua Motivațională” din cadrul grupului meu de femei minunate – “Secretele Femeilor de Succes”.
Mi se umple sufletul de drag și bucurie atunci când primesc mesaje de la cursanții mei, în care-mi spun că după aceste cursuri și-au schimbat total prioritățile, felul de a simți și a privi viața și, în mod miraculos, felul în care viața îi „tratează” pe ei.

5. Care ar fi cele mai utile 5 sfaturi pe care le-ai da femeilor aflate la o răscruce?

Nu vreau să dau sfaturi, ci prefer să împărtașesc din experiența mea de femeie, de suflet care a trecut prin multe încercări:
1. După fiecare moment de răscruce urmează renașterea, urmează să descoperi ceva extraordinar despre tine, despre viață, despre lume, despre motivul pentru care ai venit pe acest Pământ. Cele mai mari consșientizări le-am avut în astfel de momente. Cele mai mari descoperiri le-am făcut împinsă fiind de disperarea acestor momente. Cele mai multe resurse le-am găsit astfel.
2. Pentru fiecare “problemă”, situație de viață, provocare există mai mult de o singură soluție. “Ieși din cutie”, privșste lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă, îndrăznește să abordezi diferit, caută, întreabă, cere ajutorul!
3. Nu te învinovăți pentru nimic, iar dacă ai făcut-o, iartă-te pentru tot! Nu te judeca pe tine, cel din trecut, cu mintea și resursele pe care le ai acum. Nu ar fi corect. Ține cont de faptul că alegerile pe care le-am făcut în trecut, au fost potrivite nevoilor tale din trecut. Tu ai avut nevoie de acele experiențe pentru a învăța, pentru a trece la nivelul următor, pentru a-ți satiface anumite nevoi. Trăim exact ce e mai potrivit pentru noi în fiecare moment al vieții noastre. Da, aici intrând și momentele de răscruce, provocările și pierderile.
4. Pentru ca ceva mai bun să aiba loc in viața ta, este nevoie ca ceva vechi să se dărâme. AȘadar, atunci când totul se năruie în jurul tău, scoate șampania! Ceva NOU, extraordinar e pe care să se reconstruiască în viața ta.
5. Nu te baza doar pe tine. Forțele și resursele omului sunt limitate, oricât ar fi omul de evoluat. Noi nu suntem singuri pe acest pământ. Dumnezeu, Universul, Atoatecreatorul sau cum vrem noi sa Îi spunem, este alături de noi dacă Îi cerem ajutorul. Atunci când devenim conștienți de acest lucru, totul devine mai ușor. Dăm jos sacii grei din spate nostru, dăm jos toată presiunea pe care noi singuri ne-am pus-o pe propria persoană.

6. Te rog frumos să recomanzi cititoarelor 3 cărți pe care ar fi bine să le citească.

Cartea care mi-a schimbat felul de a privi viata a fost „Puterea extraordinara a subconștientului tău” de Joseph Murphy. Tehnicile prezentate aici îi permit celui care le aplică să se conecteze la puterea colosală a subconștientului său, astfel încât să obțină rezultatele visate. În realitate, omul devine ceea ce gândește, lucru care explică de ce un om e trist și altul fericit, de ce unul e geniu în ceea ce face, în timp ce altul se zbate o viață și tot nu obține nimic, de ce unii primesc răspunsuri la rugăciuni, iar alții nu, etc.
Cartea lui Joseph Murphy te poate ajuta să-ți dezvolți acea putere mare din tine care atrage miracolele în viața ta. El o numește puterea subconștientului, întrucât ea face parte din legile universale care preced orice religie.
O alta carte pe care nu am cum să nu o recomand este ultima carte scrisă de mine – Atrage Ajutorul Divin.
Drumul descoperirii de sine este adeseori anevoios și știu asta foarte bine pentru că am trecut pe acolo și, probabil, vor mai fi multe astfel de momente. Dar când intri în contact cu Divinitatea și realizezi că nu ești singur, totul devine mai ușor și mai plin de sens.

Cartea “Atrage ajutorul Divin” este scrisă tocmai pentru cei aflați în momente de răscruce, care vor să își găsească CALEA, dar și pentru cei care își doresc să găsească drumul spre cele mai profunde abisuri ale sufletului lor, pentru ca apoi să trăiască o viață mai plină de sens.
Iar cea de-a treia carte pe care o recomand este “Principiile Bunăstării”, scrisă de Anka Mordehai. Aceasta carte îți oferă soluții reale în loc de simple răspunsuri și te ajută să faci progrese mari în viață, spre succes și bunăstare. Aplicând aceste principii, putem scăpa de energiile negative, de sărăcie, de blocaje și ne putem bucura de viață.

7. Ce înseamnă succesul pentru tine?

Cum se măsoară succesul? Părarea mea că întrebându-ți inima. Atunci când ești pe drumul care trebuie, atunci când simți că faci ceea ce trebuie și când evoluezi în direcția bună, poți spune că ești o persoană de succes!
În plus, mai am un barometru pentru calitatea vieții mele. Două întrebări pe care mi le adresez des pentru a verifica dacă sunt acolo unde trebuie sau nu:
1. „Dimineața când pleci de acasă, o faci cu bucurie?”
2. „Seara când vii acasă, o faci cu bucurie?”
Aceste întrebări sunt o metodă simplă de a-ți analiza atât viața profesională, cât și viața personală.
Dacă răspunsul este nu, vezi ce ai putea schimba.
Și până când vei putea schimba acele lucruri care te împiedică să ai ceea ce îți dorești, învață să te bucuri de viață și de drumul pe care îl faci până acolo.

Pagina de facebook o găsești AICI

8. Cum te pregătești pentru Crăciun în aceste vremuri tulburi?

Chiar astăzi le povesteam fetelor la “Cafeaua Motivațională” cât de important este să “facem rai din ce avem”. Chiar cred din tot sufletul ca omul Sfințește locul, momentul și pe cei cu care intră în contact. În ciuda vremurilor pe care le trăim, noi ne cream atmosfera din casa, starea sufleteasca. Noi suntem cocreatorii vieții noastre, așadar voi face tot posibilul ca bucuria sărbătorilor să nu ne fie știrbită de pandemie.

9. Cum crezi că putem contribui la dezvoltarea noastră?

Așa cum am spus și mai devreme, suntem binecuvântați că trăim în această perioadă care ne oferă ataâea posibilitati de dezvoltare, de evoluție, chiar din confortul casei noastre.

În aceste condiții nu mai avem nici o scuză să nu facem ZILNIC ceva pentru dezvoltarea noastră. Fie că citim, ascutăm un webinar, parcurgem un curs, vizionăm o emisiune educativă. Eu, de exemplu, am materiale audio pe telefon și ascult atunci când gătesc, când fac curățenie, când stau în trafic, când merg la manichiură.

În plus, trebuie să avem grija și de ce fel de oameni ne înconjurăm. Suntem media celor mai apropiați oameni din viața noastră. Din când în când, e bine să ne luăm timp pentru a sta și a analiza cercul de oameni în care ne petrecem timpul. Ne place ce vedem? Creștem datorită lor sau simțim că ei ne trag în jos?
Un alt obicei care mă ajută să evoluez este să mă întreb în fiecare dimineață: “Ce voi face astăzi pentru a fi mai aproape de visul meu?” și apoi în fiecare seară: “Ce am făcut astăzi pentru visul meu? Ce altceva puteam face în plus? Ce aș putea schimba?”.

Nu ezitați să vizitați și să comandați cărțile Theonei CHIAR AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.