Fetita si cainele

Creola a plecat suparata de la scoala. A luat nota mica la testul de aritmetica. E atat de neatenta. Din nou va fi pedepsita. Ei nu-i place sa stea inchisa in casa. Iubeste soarele si are o multime de prietene.
-Nu trebuie sa fii trista, se aude o voce. Totul are o solutie. Invatatoare va intelege ca ai avut o zi proasta si nu iti va trece testul in catalog.
-Da? Dar cine esti? Unde esti? a intrebat, mirata, Creola.
-Sunt aici langa tine, a raspuns cainele.
Creola priveste acum in dreapta ei si observa un caine husky, frumos si calm. Statea intins si o privea cu ochii sai de un albastru senin.
-Stiu foarte bine cum este sa fii trist. Pe mine m-a parasit stapanul. M-a adus din alt oras cu masina, si m-a lasat aici. Am incercat sa ma orientez, dar e foarte greu. Sunt infometat.
-Iti dau eu un corn. Sper sa iti placa, spuse rapid, Creola.
-Acum, e bun orice. Nu mai e timp de mofturi.
Fetita intinse cornul, iar catelul il lua, dand bucuros din coada.
-Si, deci, crezi ca, doamna invatatoare nu-mi va trece nota in catalog? intreba, timid, Creola.
Cainele, educat nu gluma, a terminat de mestecat si a raspuns:
-Da, asa va fi. Insa, ar fi indicat sa mergi maine dimineata si sa-i povestesti ca ai avut o noapte agitate inaintea testului, ca ti-a fost teama sa nu gresesti si din neatentie ai incurcat ordinea operatiilor.
-Cred ca esti cel mai destept caine pe care l-am vazut in viata mea. Multumesc pentru sfat! Te iau acasa si de azi, te numesc consilierul meu personal. Ha ha ha… rasuna rasetul cristalin al Creolei.
Cainele da fericit din coada si o insoteste pe frumoasa copila, scapata de tristetea unei note proaste.
Cat de mult conteaza o vorba buna, o incurajare, un support din partea cuiva! Fiti alaturi de oamenii dragi – si nu numai – din jurul vostru.

3 thoughts on “Fetita si cainele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.