Greierele Dor – Visător devine spion (cap.1) | Duminica Poveștilor

Dor Visător primește o misiune (cap.1)

„Zum-zum-zum!” o albină zumzăia, iar soarele pe cer scânteia. Arborii mantie ruginie îmbrăcau și frunzele cu grijă și le pictau. Păsările în cânturi natura slăveau, iar fructele în coșuri de rafie se așezau.

– Of, draga mea Doamnă Toamnă, credeam că n-ai să mai vii! rosti un greier din vița de vie cu struguri aurii.

– Dragul meu Dor Visător, vreau să te îmbrățișez ușor! murmura zâna cu voal multicolor.

– Cu bucurie și admirație mă-nclin, al tău slujitor vreau să devin! De vrei o rapsodie să-ți închin sau un cântec vesel să găsim în timp ce bem un pahar cu vin, să-mi spui Doamnă Toamnă cu dulce mireasmă!

-A trecut timpul cântărilor și al verii cu mantia holdelor! Acum aș vrea să-ți încredințez o misiune cu multă responsabilitate și sinceritate! Ești un greier săritor, atrăgător, plin de umor și de dor, îndelung visător și răbdător pe acest ogor fermecător!20

– Primesc orice misiune, numai de frig să scap și ceva bunătăți să pap, răspunse greierele dând din cap.

– Din dulcea Românie în lume vreau să pleci, alături de insecte să petreci mult timp în armonie și bucurie, iar când te-ntorci, o tolbă cu rețete să-mi aduci, de mâncăruri sărate și delicatese dulci!

– Îmi asum oferta aceasta, bogată Doamnă Toamnă, cu fructe în desagă și legume murate în borcane, cu dulcețuri fine și cutii cu prune uscate, îndelung afumate!

– Dar nu am terminat!

– Ah! Mai e ceva? Devine grea misiunea? întrebă greierele îngrijorat pe măsură ce noaptea se-așternea, iar Luna timid se ivea.

– Nuuu! Chiar deloc, prietene! Am să te rog spion să devii, în cele mai secrete bucătării, în cele mai elegante saloane din castele și palate sofisticate, restaurante selecte și magazine captivante!

– Sunt încântat să devin spion, la gustări campion în această lume largă, în care greierele Dor Visător va fi onorat să meargă, rețete să culeagă!

– Succes, prietene în lume călător cu arcușul la purtător și pofta de mâncare în buzunare! spuse mândra Toamnă cu fructe și semințe în trăistuțe.

Va urma…

Autor: Claudia Groza Lazăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.