Lectura îți limpezește mintea!

„Dacă citești numai cărți pe care toată lumea le citește, nu vei putea gândi altfel decât gândește toată lumea.“
(Haruki Murakami)
Dacă cineva vrea să îmi facă un cadou, nu va da greș niciodată oferindu-mi cărți. Citesc orice! Pot spune la orice oră din zi și din noapte ce cărți am primit și de la cine, cu ce ocazie.
Cărțile îmi sunt prieteni mereu aproape. Am ca invitat o carte la cafea. Am alături o carte în care am emoții pentru un interviu, examen sau ceva nou în viața mea. Am o carte care îmi ține de urât noaptea, când somnul mă ocolește. Am o carte partener de drum lung cu mijloace de transport în comun. Am cărți pentru vacanțe. Am cărți pentru momente în care sărbătoresc o reușită, împlinirea unui vis. Am o carte pentru momentele în care sunt la pământ, tristă, speriată, dezamăgită, furioasă.
„Citește mult, ca Dumnezeu să-ți limpezească mintea“ (Părintele Dionysios)
Am 44 de ani, dar dacă m-ai pune să aleg ce obiecte aș lua cu mine pe o insulă, sigur ar fi un e-reader cu sute de cărți pdf. De ce? Am sute de personaje cu vieți diferite, care mă pot ajuta să gândesc, să mă dezvolt, să plâng, să râd, să iert, să găsesc soluții pentru multe probleme. Cuvintele noi, necunoscute mă ajută să îmi pun întrebări.
Îmi place să „storc” la propriu informația dintr-o carte! Să mă dezvolt, să descopăr tehnici de scris, să gândesc cui o pot recomanda, pe cine ar ajuta.
M-am înscris în diferite cluburi de lectură pe Facebook. Chiar dacă nu am ținut pasul cu propunerile ( citind și alte cărți pe care le aveam restante pe lista dorințelor sau luându-mă cu alte proiecte, cum ar fi scrisul ), am descoperit puterea comunității, am aflat lucruri de cultură generală participând la discuțiile pe baza cărților.
O carte îți deschide porți spre un viitor mai bun!
De aici până la a-mi transforma pasiunea pentru lectură într-o sursă de venit pasiv sau de a ajuta oamenii, mai e un pas.
Am studiat biblioterapia și am decis să împărtășesc cu tine, drag bibliotecar, librar sau profesor sau pasionat de cărți aceste informații care te pot face util pentru mii de oameni.
M-am înscris și pe siteuri care au cărți audio. Mi-am cumpărat trei și am ascultat câteva. Sincer, nu rezonez. Nu pot asculta cum îmi citește cineva! Eu merg foarte bine pe vizual, îmi plac cuvintele, le rostesc, le analizez, le asimilez. Dar este loc de lectură pentru toată lumea… și toate gusturile. Oricum ar fi, lectura te ajută să îți filtrezi viața.
Cum ți se pare? Ai încercat vreodată? Ai cărți pe care le-ai abandonat? Care a fost motivul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.