LITERELE

Am cumpărat un alfabetar după ce am învăţat să scriu şi să citesc. Mereu m-au fascinat şi bucurat literele. Poţi crea o lume fantastică pe seama lor, poţi face palate sau cocioabe. Fiecare literă are farmec, culoare şi o poveste personală, aşa cum fiecare dintre noi avem un prenume ce ne caracterizează.

Când mă plictisesc sau vreau să mă joc singură, amestec cu putere literele, ca pe un zar, închid ochii şi extrag o literă, la întâmplare. Şi îi scriu o poveste.

Asta am să încerc şi acum. Literele zornăie vesele şi nerăbdătoare să iasă din cutie. Hocus pocus, preparatus, litera câştigatoare este – tanaaa – B. Urmează aşadar povestea literei B, bineînţeles una din cele multe.

Broasca Bibi a ieşit la suprafaţa bălţii. Bibanii dansează în preajma ei. Baloane de săpun binedispun animalele din apă. Brotacul Bily se balansează pe o frunză de nufăr. Băieţelul Bogdan, care îşi plimba bucuros căţelul Bor, mânca un biscuit pe marginea bălţii. Asculta fascinat bogăţia sunetelor scoase de berze, broaşte, bibani.
Bicicletele se înmulţeau în jurul locului de spectacol.
Bănuţii zburau spre baltă pentru a fi îndeplinite dorinţe. Bucuria se simţea în jurul bălţii.
Bibi şi Bily s-au căsătorit. Aplauzele răsunau şi beretele se înălţau spre cer. Broscoii cântă fericiţi.
Bătrânul Bob îşi caută batista. Bogdan o zăreşte agăţată într-o buruian, înconjurată de boboci de bujori. Biletele pentru spectacolul de balet se vând cu repeziciune. Balerina repetă dandul pentru banchetul de absolvire. Bobul de fasole se transformă în vrej. Bunicii băiatului îşi fac griji din cauza întârzierii lui. Bogăţia se risipeşte, sufletul rămâne – spune o vorbă din bătrâni. Un bebeluş plânge. Baloanele se pierd pe bolta cerească.
Ce bine este să fii bucuros!
Ştiaţi că litera B este formată din cârcel delicios şi un baston răsturnat?

*
Aştept şi de la voi, dragi copii, poveşti cu litera B.