Loredana, mama care aduce frumosul în viețile oamenilor

Din dorința de a evolua, de a învăța tot mai mult pe partea de marketing, dar și a înlesni colaborări, am aderat la grupul VIP MEMBERSHIP RISING STARS. Acolo am cunoscut-o pe Loredana Biliboc, care mi-a fost parteneră și m-a învățat să cred în ceea ce fac și să mă promovez. Nimic nu e întâmplător! Loredana este mama a două fetițe, dar și învățătoare. Numai bine să mă ajute ca poveștile să ajungă la suflete de copii.

Am reușit să-i fur câteva minute, scumpe pentru o mamă.

1. Loredana, ești mămică de fete, învățătoare și creatoare de frumos. Cine te-a îndrumat în copilărie? De ce ai ales să devii învățătoare?
Eu am crescut la ţară, într-un sat deosebit numit Pustiana, din judeţul Bacău. Copilăria a fost cea mai frumoasă şi magică perioadă din viaţa mea.
Cum toate femeile de la sat lucrau foarte mult pe câmp, a devenit cumva responsabilitatea mea grija fratelui meu şi a verişorilor. Îi adunam la mine acasă, iar joaca de bază era „de-a şcoala”, unde bineînţeles eu eram „doamna”. Aşa am descoperit cât de mult îmi place această meserie. Am fost pe rând „doamna” mai tuturor vecinilor, colegilor, verişorilor care aveau nevoie de ajutor la lectii şi teme. Cu aceştia organizam serbări şi tot felul de activităţi, iar duminica era ziua de prezentare, după ce veneau cu toţii de la biserică.
Am ştiut de atunci că a fi învățătoare este ceea ce vreau să fac când voi fi mare, când o să ajung adultă.

2. Ce activități faci acasă cu micuțele tale? Le vei învăța să croșeteze, să coasă, să se gospodărească?
Eu am două fetiţe, Marta de 4 ani şi Bernadeta de 4 luni. Ele îmi ocupă mai tot timpul. Cea mare este pasionată de dans şi gimnastică, dar îi place tot ce ţine activităţi practice. Se ocupă de mărgele, de cusut şi de decupat. Îi place tare mult să mă urmărească cum lucrez. Sunt sigură că la un moment dat mă va ruga să o învăţ să croşeteze sau va învăţa singură asta.

3. Ce înseamnă pentru tine succesul? Dar o carieră?
În primul rând succesul pentru mine înseamnă echilibrul interior, starea de bine şi linişte sufletească. Să am familia lângă mine şi să fiu mereu alături de ei.
În al doilea rând, succesul înseamnă să îi pot face pe elevi să vină cu drag la şcoală, să se implice în dezvoltarea lor, să îi pot îndruma pe drumul cel mai potrivit. Îmi doresc să mă dezvolt tot mai mult în ceea ce priveşte pasiunea mea: croşetatul, realizând tablouri tot mai frumoase care să aducă un strop de speranţă şi bucurie în vieţile oamenilor.

4. Care sunt valorile după care te ghidezi?
Eu cred în bunătate, aceea bunătate care nu vrea foloase proprii. Îmi place munca cinstită şi oamenii modeşti, simpli care în ciuda realizărilor nu te privesc de sus.

5. Pui accent pe educația financiară a fetelor tale?
Educaţia financiară a fost mereu foarte importantă pentru mine. Am crescut în vremuri nu chiar uşoare. Primeam bani de la părinţi doar duminica, cu care ne puteam lua doar o îngheţată sau o figurină din zahăr. De atunci am învăţat să fiu cumpătată şi să îmi câştig banii doar prin muncă cinstită. Ajutam vecinii sau bunicii pentru un leu, îmi păstram banuţii de pachet pentru a cumpăra haine. Ţin minte cu câtă mândrie îi număram în fiecare zi!
Fetiţa cea mare are o puşculiţă unde adună banuţii. Apoi îi folosește când mergem la magazin. Cu toate schimbările prin care trece omenirea în momentul de faţă, cu siguranţă şi ele vor fi nevoite să înveţe despre folosirea banilor în mod cumpătat.

6. Care sunt pasiunile tale? Ești de principiul că este minunat să faci o meserie din pasiunea ta?
Prima pasiune a fost lucrul cu elevii. Mi–a plăcut asta de mic copil şi mă bucur tare mult că visul meu a devenit realitate. Apoi am descoperit croşetatul şi cât de minunat este să poţi crea atâtea lucruri minunate, unice şi originale. Dacă lucrezi şi crezi în visul tău cu siguranţă poti face o meserie din pasiunile tale.

7. Ce consideri că este prioritar într-o viață de om?
Consider că prioritatea fiecărui om depinde de propriul sistem de valori, de ceea ce îi aduce împlinire, echilibru, libertate. Pentru mine este foarte importantă familia. Să îi ţin aproape, să le demonstrez zilnic cât de mult înseamnă pentru mine, să pot avea o viaţă decentă şi să apreciez ceea ce am.

8. Cum arată o zi ideală din viața ta?
O zi ideală începe cu rugăciune şi recunoştinţă. Apoi, micul dejun alături de familie pe terasă, în aer liber. Să îmi beau cafeaua liniştită ascultând muzica naturii. Ajung la şcoală şi elevii sunt sănătoşi, binedispuşi, implicaţi şi pregătiţi de o nouă zi. După amiaza pregătesc prânzul cu fetiţele mele, iar restul zilei ne ocupăm de pasiuni: citit, joacă, croşetat. Seara citim poveşti şi mulţumim îngerilor că au vegheat asupra noastră.

9. Cât de importantă este educația pentru un copil?
Educaţia este esenţială pentru un copil, deoarece îl pregăteşte în formarea lui ca adult echilibrat şi fericit. Educația porneşte din familie şi dă startul în viaţa copilului. Exemplul familiei este deosebit de important.

10. Ce înseamnă lectura pentru tine? Care este ultima carte citită? Dar cartea mult iubită a copilăriei?
Lectura este o evadare, un refugiu, un loc de echilibru spiritual. Ultima carte citită este Cum să faci faţă grijilor şi stresului de Dale Carnagie. Îmi plac foarte mult cărţile din genul dezvoltare personală. Mă ajută de fiecare dată. Cu fiecare carte citită îmi doresc să mă dezvolt mai mult, să mă autodepăşesc.
Cea mai iubită carte din copilărie este Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain.

 

11. Care este sărbătoarea dragă sufletului tău? Pui accent pe daruri sau pe prezența alături de cei dragi?
Sărbătoarea cea mai dragă este Crăciunul. Am amintiri foarte frumoase din copilărie, cum mergeam la colindat cu verişorii, joaca nesfârşită cu sania pe uliţă, timpul petrecut împreună, miile de luminiţe peste tot, zarva din sat şi bucuria din inimă.
Şi în prezent este sărbătoarea cea mai frumoasă pentru mine. Îmi place foarte mult să petrec timpul cu familia, cu cei apropiaţi, să desfăşurăm activităţi împreună, cu toate că în ultimul timp simt că s-a pierdut foarte mult din esenţa acestei sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.