Mesajul din sticlă – Educația prin încurajare

Educația este o nevoie vitală. Nu mi-am dat seama decât simțind pe pielea mea. Când? La un examen în facultate. Mi s-a adresat o întrebare și am răspuns cu propriile cuvinte. Gândisem răspunsul, nu îl învățasem. Doamna mi-a spus: „Tu ești brânză bună în burduf de câine!”

Apoi, când mulți oameni apreciau ideile mele, dar îmi vânau greșelile, unii îmi spuneam în mod dur, alții îmi ofereau și soluții.

Atunci am înțeles că prin ceea ce fac, educ, pot salva copii! Am ales să ofer elevilor mei lecții de viață, dar mai mult decât orice să îi încurajez să investească timp în evoluția lor.
Copile drag, învață despre orice îți dorești să practici. Îmbracă-te cu stil, citind despre oamenii care au același stil vestimentar. Cine a fost Coco Chanel?

O fată trebuie să aibă două lucruri: clasă şi să ştie să fie fabuloasă.
Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii mereu diferit.
Moda nu există doar în rochii. Moda se regăsește și pe cer, pe stradă, are de-a face cu idei, cu modul nostru de viață, cu ceea ce se întâmplă.

Îți place un anumit parfum sau fond de ten sau cremă? Citește despre cum a fost obținut.

Copile drag, îmbină pasiunea cu educația! Te încurajez să citești despre oamenii care au reușit, dar nu oricum. Urmărește oamenii care au reușit să aibă succes pornind de la pasiunea lor, de la dorinnța de a reuși să iasă din mediul mai puțin plăcut în care s-au născut.

Copile drag, oferă la rândul tău educație! Ești bun la desen sau la o limbă străină? MINUNAT! Învață și pe alții să deseneze pentru a se relaxa, pentru a descoperi plăcerea de a face felicitări/semne de carte/ilustrații pentru copii.

Te încurajez să crezi în tine!
Te încurajez să înveți zilnic ceva nou!
Te încurajez să mă chemi când te rătăcești, când ți se face teamă sau când ai nevoie de îndrumare! Eu cred în tine, copile! Totul este posibil! Totul se învață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.