Motivația și Perseverența

Azi vreau să îți vorbesc despre motivație.

Ce este motivația de fapt?

Motivația este procesul prin care se inițiază, se dirijează și se susține comportamentul uman. Ea este ceea ce ne determină să acționăm într-un anumit mod și ne oferă energia necesară pentru a atinge obiectivele.

Motivația poate fi internă sau externă, pozitivă sau negativă și poate fi influențată de factori precum nevoile, dorințele, valorile, atitudinile și crezurile noastre.

Motivația este esențială pentru a ne atinge potențialul și pentru a ne realiza obiectivele în viață.

În primul rând, trebuie să ne amintim că motivația și perseverența nu sunt lucruri care apar din senin, ci sunt rezultatul unor alegeri pe care le facem zi de zi.

Vreau să împărtășesc cu tine 10 legi ale lui Jordan Peterson care pot fi de ajutor în menținerea motivației și perseverenței în activitatea de coach, psiholog sau terapeut:

 

  1. Stabilirea unor obiective clare și măsurabile este esențială pentru a ne menține motivația și pentru a ne putea concentra asupra a ceea ce contează cu adevărat.

 

  1. Responsabilitatea personală este cheia pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne îndeplini potențialul. Dacă ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce facem, ne vom putea concentra mai bine asupra a ceea ce trebuie făcut.

 

  1. Învățarea continuă este esențială pentru a ne menține motivația și pentru a ne atinge potențialul maxim. Dacă învățăm ceva nou în fiecare zi, ne vom putea adapta mai bine la schimbări și ne vom putea dezvolta mai rapid.

 

  1. Este important să ne menținem sănătatea fizică și mentală pentru a ne menține motivația și pentru a ne atinge obiectivele.

 

  1. Este esențial să ne înțelegem valorile și să le respectăm pentru a ne menține motivația și pentru a ne atinge obiectivele.

 

  1. Găsirea unui sens în ceea ce facem ne poate ajuta să ne menținem motiv

 

  1. Este important să înțelegem că înfrângerea este o parte naturală a procesului de învățare și că trebuie să ne concentrăm asupra învățării din greșelile noastre pentru a ne menține motivația.

 

  1. Să ne întrebăm întotdeauna dacă ceea ce facem contribuie la binele nostru și la binele celor din jurul nostru ne poate ajuta să ne menținem motivația și să ne atingem obiectivele.

 

  1. Este important să înțelegem că nu putem controla totul în viață și că trebuie să acceptăm ceea ce nu putem schimba pentru a ne menține motivația și să ne concentrăm asupra a ceea ce putem schimba.

 

  1. Să învățăm să ne acceptăm propriile slăbiciuni și să înțelegem că toți avem nevoie de ajutor din partea altora din când în când ne poate ajuta să ne menținem motivația și să ne atingem obiectivele.


La final, am o întrebare pentru tine…

Pe o scară de la 1 la 10, cât de motivat te simți în activitatea pe care o desfășori acum?

ARTICOL DE DIANA GHIȚĂ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.