Nu tot ce străluceşte este diamant de CG

Nu tot ce străluceşte este diamant
           Cântecul stelelor încetase de câteva minute. Pe cerul de un albastru pur se întrezăreau primele raze de aur ale noului soare, desprins dintr-un somn vrăjit.
Porţile astrale s-au deschis pe rând,în linişte. Ca un fâlfâit de aripi, s-au trezit gâzele şi animalele din pădure. Smarald, copleşit de multitudinea sarcinilor ce îl aşteptau, a mai lenevit câteva clipe melodioase, pe undele viselor de rubin. 
Păianjenii şi-au ţesut cu măiestrie pânze preţioase, din fire de argint. Picăturile de rouă străluceau puternic în lumina blândă a dimineţii. Doi gândaci veseli, dornici să adune comori pentru a deveni puternici, de neînvins (invincibili) au observat picăturile de argint şi au râvnit pe dată la ele. Când au vrut să se apropie, o armată de muşte mari, grase şi hidoase i-au întâmpinat. 
– Ştim! Tentaţia este mare, însă ar fi cazul să vă întoarceţi din drum. Unde-a mulţi puterea creşte, iar voi nu aveţi sorţi de izbândă, rosti musca şefă.
– Regretăm amarnic, dar noi am vîzut primii aceste diamante! Aşadar, primul venit, primul servit!, spuse unul dintre gândaci. 
– Hahahaha! Cred că aveţi problem cu auzul!
– Sau poate cu orgoliul!,adăugă o altă muscă arogantă.
Fiind surprinşi pe picior greşit, nepregătiţi de atac, gândacii s-au luptat cât au putut cu muştele, împingându-le în pânza deasă de păianjen. Astfel, muştele visătoare şi lacome au fost înfăşurate în fir argintiu şi lipicios de păianjen şi mâncate. Gândacii, s-au privit şi au luat-o la fugă, când în zbor, când pe pământ. 
– Erau picături de rouă! Bine că am scăpat teferi şi nevătămaţi!, rosti un gândac, răsuflând greoi. 
– Aşadar, v-aţi învăţat lecţia!  Nu tot ce străluceşte este diamant!, exclamă Smarald care le-a ieşit în cale celor doi gândaci.
– Bine că am învăţat la timp! Nu mai dorim comori! Ne-am lecuit!, zise obosit şi cu părere de rău celălalt gândac.
Dragilor, nu vă aruncaţi cu capul înainte! Nu adunaţi obiecte strălucitoare, cioburi şi alte monede crezând că veţi deveni bogaţi. Pe lângă faptul că vă puneţi viaţa în pericol, rămâneţi şi cu buza umflată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.