OAMENI DRAGI, ÎNTR-O ZI SPECIALĂ

 

Viața este un dar pe care îl primim când sosim pe lume. Este suma alegerilor pe care le facem. Este oceanul de bucurii și emoții. Viața este despre dragoste și armonie, înțelegere și curaj.

Dan, fii regele din toate poveștile pe care le trăiești alături de regina ta și prinții tăi, Tudor și Rareș.

Prietenia este precum o baghetă fermecată! Când este nevoie de un umăr pe care să plângi sau de cineva care să îți asculte victoriile, prietenul este necesar!
Prietenia este precum un fulg care atinge sufletul când este trist, speriat, îngândurat, neliniștit!
Prietenia aduce cu ea zâmbet, liniște și putere!

DRAGOSTE ȘI RECUNOȘTINȚĂ

Pe vremea când puricii se potcoveau cu nouă potcoave de aur, iar prinții deschideau poarta palatului cu buzduganul, cam tot pe atunci au fost create și poveștile. Că de nu ar fi, nu s-ar povesti despre Ilene Cosânzene și Feți Frumoși din Lacrimă sau despre oameni minunați.
Fiecare om care credea în povești, în culori, în miresme, primea negreșit o poveste minunată.

Ei… și azi așa, mâine așa, tot răsfoind catastife cu cele mai frumoase povești de dragoste, am descoperit una absolut fermecătoare. Așadar, vă rog să v-așezați, cuminți să ascultați o poveste despre iubirea a doi oameni minunați.

Într-o zi de poveste, s-a născut Dan, un băiețel frumos, cu pielea albă și pufoasă, miros de vanilie și zâmbet fermecător. Fiecare om își aduce propria poveste din Tărâmul-Mereu-Treaz, unde locuiesc în liniște și pace, toate personajele din cărți, dar și oameni. Acum, băiatul își alege personajele pentru poveste.

Pentru început, și-a ales părinții și pasiunile. Apoi, au sosit în poveste și prietenii de joacă, de școală, de serviciu.
Timpul a trecut și Dan s-a așezat la casa lui, alegând-o ca soție pe Andreea, o femeie blândă și înțelegătoare, dar mai ales, extrem de înțeleaptă.

Dan și Andreea au o viață armonioasă, grație modului blând, vesel și înțelept de a trăi. Fiecare zi este o provocare pentru ei: SĂ SE IUBEASCĂ MAI MULT DECÂT IERI.
Și da, la bine și la greu,
Vor fi împreună mereu.
Vor zâmbi zi de zi.
Iar lacrimi de vor fi,
Cu recunoștință le vor primi,
Căci de reușite își vor aminti.

În cutia poștală, îngerii iubirii și Cupidon, au lăsat un bilet pe care era scris:
„Iubirea vă face invincibili, frumoși, senini, magici!
Respectați-vă și dăruiți minunea și bunătatea ce sălășluiește în sufletele voastre.
Străluciți zilnic unul pentru celălalt!
Fiți uniți la bine și la rău!

Nu lăsați oboseala, stresul, plictiseala și răutatea oamenilor să pătrundă în inimile voastre!
Bucurați-vă unul pe altul, dar și pe cei mai puțin norocoși!
Nu uitați să fiți copii cât mai des! Jucați-vă!
Colorați, faceți puzzle!
Viața este scurtă, dar MAGICĂ!

Scrieți-vă scrisori și trimiteți-le prin poștă. Trăiți fiecare clipă la intensitate maximă.
Îmbrățișați-vă! Sărbătoriți fiecare aniversare și fiecare reușită!
Scrieți liste cu dorințe: separate și comune! Râdeți! Făceți-vă surprize mici pentru a avea bucurii imense!

Citiți povești! Inventați povești în care eroii să fiți voi!
Învățați jocuri noi!
Amintiți-vă jocurile copilăriei voastre!
Să vă fie viața zâmbet și armonie, minune și miracol, curcubeu și lumină!”

NAȘI DRAGI

Zilele treceau senine și colorate, vesele și încântătoare în familia celor doi.
– E minunat să te simți liniștit, împăcat cu tine însuți! rosti Dan.
– Da! Liniștea sufletească este o oază de bine, de frumos, de culoare! Este precum o călătorie cu balonul în jurul lumii, precum un curcubeu după o furtună! adăugă senină Andreea.

– Ce ne-am mai putea dori? întrebă retoric Dan.
Nu a terminat bine de spus, că Andreea i-a dat vestea cea mare:
– Dan, vei fi tată! Vom deveni părinți!

– Poftim? Aud bine?
– Chiar foarte bine! a rostit Andreea.
Cei doi s-au îmbrățișat și au început să râdă de fericire. Încă un vis împlinit!

Andreea și Dan au mers la prima ecografie. Au aflat că vor avea un băiețel. I-au ales numele Tudor.
Bianca, prietena viitoarei mămici, o mângâia cu drag și blândețe pe burtică, exprimându-și cu voce tare dorința arzătoare:
– Tudor mic și voinic, trimite-mi și mie un bebeluș!

Micuțul a dat vestea în Țara Bebelușilor. Dintre toți bebelușii ocupați cu joaca printre nori pufoși, cu forme hazlii sau legănatul pe Lună, ca să nu mai spunem de suflatul în bagheta stelelor, o fetiță cu piele albă ca spuma laptelui și miros de vanilie, i-a spus:
– Am să merg eu la ea! Și ne vom juca împreună. Vom deveni rude! Du-te tu înainte!
– Desigur! Te aștept în familia mea! Să ne bucurăm laolaltă de soare, de lună și de licurici.
Timpul a trecut. Tudor a venit în familia care îl aștepta cu bucurie, nerăbdare, emoție. Și-a îmbrățișat părinții și a crescut ca în povești. Îi era dor de bebelușii din Țara unde locuise ceva vreme. Așa că, văzând că bebelușa nu își respecta promisiunea, într-o seară, a rugat Luna să îi trimită un frățior sau o surioară. Știa că era vorba de mult curaj pentru a coborî dintre nori.

Se pare că dorința a fost atât de puternică, încât, i-a fost adus un frățior. A primit numele de Rareș.

După ce s-a asigurat că are cu cine să se joace, are cine să o plimbe cu căruciorul și să îi spună povești, bebelușa a coborât la mama ei, Bianca.

Cum a aflat vestea că prietena ei așteaptă un bebe, Andreea a decis:
– Noi îl sau o botezăm! Fără drept de apel!
Bianca și Horia, părinții fetiței – pentru că așa le-a spus medicul la control – au fost de acord.

În curând se apropie creștinare micuței Ilinca. Părinții, nașii, dar chiar și băieții Tudor și Rareș au mari emoții și așteaptă cu nerăbdare evenimentul. De la scăldatul în cazan la biserică până la petrecere.
Pregătirile sunt în toi. Ilinca este foarte fericită că și-a ales în viață asemenea oameni frumoși, senini și blânzi.

Emoția vibra în aer. Bucuria se culcușise în inimi și le făcea să tresalte. Dan se bucura nespus:
– De abia aștept ziua cea mare! Ilinca va fi ca și fiica noastră! Alături de doi voinici, ne prinde bine și o finuță. Vom avea mereu o vorbă bună, un dar, o îmbrățișare, o încurajare pentru ea, spuse nașul.

– Hei, Ilinca, vrei să dansezi cu mine la botez? întrebă Dan, luând-o pe micuță în brațe.
– Ga-ba-ga!
– Perfect! Am hotărât!
Toți au râs și au continuat discuția. Micuța era fericită. Făcuse alegeri bune.
Nașii micuței Ilinca și-au luat datoria în serios, și s-au organizat astfel încât evenimentul să fie unul frumos, de neuitat.
Totul a fost pregătit cu elan și multă dragoste de către Andreea și Dan. De la lumânare și hăinuțe, până la compania minunată alături de părinți!
Nașa Andreea a avut ceva emoții când a ales hăinuțe pentru finuță. Toate erau atât de drăguțe! Parcă pentru băieți îi era mai ușor să decidă.
Îngerii au pregătit un mesaj pentru micuța Ilinca. L-au pus cu dragoste într-un plic roz și l-au oferit nașilor. Au notat și data botezului: 27 iulie 2019.
„Ilinca, să nu uiți niciodată: visele se pot îndeplini. Bucură-te de copilărie, de joacă şi de joc. Călătoreşte şi învaţă de la ape, vânt, fluturi, nori, plante.
Nu uita: Să iubeşti, să râzi, să râzi din nou. Să asculţi și să înveţi, să spui “te rog” şi “mulţumesc”.

Să fii sinceră. Să fii prietenă de nădejde. Să fii tu însăți. Ești unică! Caută în sufletul tău. Dăruieşte bunătatea ce se ascunde acolo. Nici nu îţi imaginezi ce comoară adăposteşti! Nu există act mai nobil decât să aduci mulţumiri. Aminteşte-ţi să realizezi binele din viaţa ta. Viaţa este magie! Iubeşte-o, adulmec-o în fiecare clipă, oriunde ai fi, oricine ai fi, bogată sau săracă.

Regăseşte energia şi bucuria din inima ta. Nu judeca pe cei din jurul tău şi nici pe cei care sunt răi cu tine. Fiecare are ritmul său şi rostul lui bine definit pe pământ. Este mai bine să lăsăm viaţa să vorbească despre noi în locul cuvintelor. Să ai parte la rândul tău de zâmbete, bucurii și miracole în fiecare zi a vieţii tale. Poţi fi tot ce îţi doreşti: un înger, o floare, un arbore, o melodie, o pasăre sau chiar o carte cu povești. Fii curajoasă! Îndrăznește să visezi! Nașii tăi, Andreea și Dan te iubesc enorm!

Ilinca, pentru părinți ești un cântec până când vei crește și vei zbura precum o pasăre măiastră.
Toată lumea te iubește, micuțo! Nașa te adoră și te-ar săruta continuu. Fie ca Dumnezeu să-ți dăruiască o soartă bună.”
Povestea nu s-a sfârșit,
Dar penița s-a tocit,
Și scriitorul a ațipit.
Multe sunt de povestit
Despre fetița minunată
ILINCA numită.
Cu dragoste,
Îngerul tău păzitor
Într-o dimineață călduță de primăvară, un plic cu textură pânzată a fost adus de domnul Vânticel în cutia poștală a Andreei. Distrată, poate ușor adormită (așa este când micuțul îți decide programul de somn… și nu numai!), a deschis plicul, a scos o hârtie colorată pal și a citit printre buze: „Dragă Andreea, să rămâi mereu aceeași prietenă minunată, prezentă și actuală pentru Bianca. Vă doresc să râdeți, să râdeți și iar să râdeți. Aveți de crescut copii minunați. Să aveți încredere una în cealaltă întotdeauna. Să vă ajutați cu un sfat, un zâmbet, o îmbrățișare.

Să credeți în visele voastre și să munciți pentru ele. Să nu renunțați la prietenia voastră indiferent de câți oameni vor veni cu fel de fel de scenarii (unele dintre ele foarte credibile) pentru a dezbina prietenia voastră luminoasă ca soarele în fiecare zi (dar mai ales în zilele geroase de iarnă, când crezi că totul e înghețat și de neluat în seamă). Nu uitați să zâmbiți (un zâmbet este un miracol mai ales atunci când totul este la pământ)!

Nu uitați să dăruiți și celor mai puțin norocoși! Nu uitați să vă jucați și să fiți din când în când copii! Scrieți-vă periodic scrisori (ideal pe hârtie!). Bucurați-vă de fiecare moment petrecut împreună. Puteți ține un jurnal al prieteniei voastre. Să nu uitați nicio clipă că nu v-ați întâlnit întâmplător! Fiți vesele, încrezătoare, puternice și fericite pentru fiecare moment magic al vieții. Fiecare zi e unică. Trăiți-o intens și frumos și curat!”
Semnat:
Îngerul Prieteniei

MULȚUMIM

Fiți tot ceea ce puteți fi. Fericirea este o călătorie, nu o destinație, și nu o sacrificați în numele unei cariere.
Trăiți acum!
Prețuiți timpul care alunecă printre degete și nu se mai întoarce. Nu intrați în competiție cu ceilalți, ci concurați cu voi înșivă!
Bucurați-vă de oamenii dragi! Călătoriți! Iertați! Iubiți! Fiți voi! Sunteți minunați!

Vă mulțumim că ne-ați fost alături în momente speciale!
Zâmbiți! Îndrăzniți să aveți cele mai mari și nebunatice vise! Când credeți cu putere în ele, întreg Universul complotează pentru a fi îndeplinite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.