„Repetiție pentru o lume mai bună” de Mihai Radu

Săptămâna trecută am fost la Brașov. Îmi luasem două cărți de acasă. Mi-am promis că nu mai cumpăr până nu citesc teancul adunat acasă, plus clasici pe care vreau să îi citesc, să îi cunosc, să mă bucur de munca lor.

Însă, nu am rezistat! Am cumpărat două cărți ( pentru mine, și trei pentru copii, deoarece au preluat „microbul” lecturii, iar asta nu are cum să nu mă bucure ). Pentru a face loc în bagaj, am lăsat pe băncile din Parcul Nicolae Titulescu cărțile pe care le adusesem din București și le citisem. Nu am putut rămâne pentru a vedea cine și dacă ia cineva cărțile. Una dintre cărți a fost dată la o parte ( la fundul ) și două prietene discutau. Eu  (cred că ) aș fi răsfoit-o măcar. 🙂

„Repetiție pentru o lume mai bună” are  201 pagini, editura Polirom, autor Mihai Radu, născut în 1977. Acțiunea se desfășoară în București, iar acest aspect m-a făcut să empatizez cu personajele. Era ca și cum le-aș cunoaște și aș merge la ele în vizită. Romanul se desfășoară pe două planuri temporale, prezent și trecut. Ne poartă în vremea comunismului, pe vremea vizitelor soților Ceaușescu în grădinițe și școli, apoi anii 1990 cu plecări la turci pentru aur. Însă, punctul central este familia, relația cu părinții, boala și fricile, divorțul.

M-a făcut să afirm: „ce neprevăzută este viața! te poate surprinde la final.” M-a provocat să îmi analizez relațiile, greșelile, comportamentul cu copiii mei…

La final, m-am întrebat ( deși nu e prima dată și cunosc că este tehnică de scriere „să scrii așa cum vorbești” ) de ce autorii români bărbați folosesc înjurături în scriere? Nu, nu, chiar nu sunt pudică, dar… parcă strică „farmecul” lecturii…

Vă las poza cărții și câteva întrebări de biblioterapie la care să răspundeți. 🙂

Vă aștept în grupul Atelier de biblioterapie cu Claudia Groza  pe Facebook. Vreau să ajut oamenii prin lectură, găsind împreună cărțile potrivite pentru diferite emoții, momente, stări și situații.

Cum ți se pare? Poți spune și prietenilor tăi, colegilor sau rudelor! Îți mulțumesc cu recunoștință!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.