Școala, să fie școală!

Educația și autoeducația sunt chei pentru o viață frumoasă.

Îmi place să văd copii care își împlinesc visuri. Indiferent de mediul în care cresc, educația este posibilitatea de a merge în direcția pasiunii și a împlinirii visului. Lectura, munca perseverența, voința și scrierea unui plan de acțiune sunt pași care poate ajuta un copil să crească.

Privesc noul început de școală. Emoții. Virus. Reguli încălcate. Părinți revoltați. Profesori obosiți de toată această agitație, instabilitate, necesitatea de a-și păstra sănătatea și de a-și face meseria. Multe materii fără profesori. Tocmai pentru modul în care suntem tratați, învinovățiți pentru orice eșec, eliminați din fiecare reușită.

Copiii au lacune uriașe! Trag un semnal de alarmă în acest sens. Și nu atât la discipline, cât la capitolul comportament. Am înțeles! Profesorii sunt de vină, răi, proști, plafonați. Dar tu, tinere, ce faci pentru tine, pentru viața ta, pentru visul tău? Ce citești? Ce te pasionează? Cum ai grijă de sănătatea ta? ce fapte bune ai făcu în această vară? Ce le vei povesti copiilor tăi despre această perioadă a vieții tale?

SCHIMBAREA ÎNCEPE CU TINE! ACȚIONEAZĂ! 

Fii model pentru cei de vârsta ta! Râzi! Cântă! dansează! Ocupă-te de pasiunile tale! Caută în sufletul tău și descoperă ceea ce te bucură! Dăruiește exact ce îți dorești să primești: atenție, dragoste, zâmbete, timp!

Nu lăsa panica, răul, boala să îți conducă viața.

Online sau offline, educația începe acasă, de la pasiunea ta, cu lectură, lectură și iar lectură. Nici nu ai idee câtă magie există în cărți, reviste și articole de specilalitate.

Cum îți scrii acest capitol din viața ta ca părinte și ca elev?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.