„Scriitori și îndrăgostiți” de Lily King

Pasionată de cărți, de scriere și de vindecarea/învățarea prin lectură, urmăresc materiale și citesc articole și materiale ce țin de acest domeniu. Am văzut la LibFest un interviu cu Lily King și așa am ajuns la cartea ei. Este o carte utilă celor care vor să scrie și își pierd motivația și încrederea sau găsesc scuza „nu am timp!”, dar și cititorilor pasionați de a descoperi viața cu prieteni, alegeri, pierderea persoanelor dragi, eșecuri, șefi duri, concedieri, călătorii, lecții de viață.

Interviul este pe linkul acesta:

 

O carte pentru cei pasionați de scris. Întâlnim multe întruniri literare și tot parcursul scrierii și publicării unei cărți, cu emoții,  cu refuzuri de la edituri. Apar chiar și workshopuri de scriere creativă. E important să nu îți pierzi speranța și încrederea!

Casey – numele de alint dat de tatăl său – ( cel adevărat este Camila ) este o tânără bună la golf, pasionată de cuvinte. A publicat o povestire într-o revistă a colegiului și a fost bine primită. De atunci și-a dorit să pulice un roman. S-a documentat despre Cuba, mama ei trăind acolo și a început să scrie despre acest subiect.

Lucrează ca chelnăriță la restaurantul Iris. Este în căutarea unui bărbat alături de care să își întemeieze o familie. În carte sunt expuse relațiile de prietenie, familia cu tarele ei, alegerile și un interogatoriu constant cu sinele. Este o carte despre viață și prezent. Analizele care o trezesc la realitate. Importanța unei asigurări medicale. Datoriile care o urmăresc ca o fantomă. Ce m-a fascinat a fost faptul că a găsit soluții când totul se năruia în jurul ei. A devenit profesor de engleză la liceu. M-a bucurat modul în care intregrează cărțile și importanța lecturii în viața elevilor.

O carte în care fiecare adult se regăsește în unul dintre personaje frumos creionate, cu emoții, trăiri și frici.

Despre autoare:

https://lilykingbooks.com/

Tinerețe

Mia a crescut în Massachusetts și a primit un B.A. în literatură engleză de la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill și un master în scriere creativă de la Universitatea Syracuse. Ea a predat limba engleză și scriere creativă la mai multe universități și licee.

Muncă

Primul roman al lui King, The Pleasing Hour (1999), a câștigat premiul Barnes and Noble Discover și a fost o carte notabilă a New York Times și o alternativă pentru premiul PEN/Hemingway. Cea de-a doua ei, The English Teacher, a fost premiul Publishers Weekly Top Ten Book of the Year, Chicago Tribune Cea mai bună carte a anului și câștigătorul Maine Fiction Award. Al treilea roman al ei, Father of the Rain (2010), a fost un New York Times Editors Choice, un Publishers Weekly Cel mai bun roman al anului și câștigător al New England Book Award for Fiction și al Maine Fiction Award.

Al patrulea roman al lui King, Euphoria (2014), a fost inspirat de evenimentele din viața antropologului Margaret Mead. A câștigat premiul inaugural Kirkus pentru ficțiune și New England Book Award for Fiction 2014, și a fost finalist pentru National Book Critics Circle Award 2014.

 Euphoria a fost inclusă printre cele mai bune 10 cărți ale The New York Times Book Review din 2014, Top 10 cărți de ficțiune ale TIME din 2014 și cele mai bune cărți Amazon din 2014.

King este beneficiara unei burse MacDowell și al unui premiu Whiting. Ficțiunea ei scurtă a apărut în reviste literare, inclusiv Ploughshares și Glimmer Train, precum și în antologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.