Terapia prin muzică

Bucură-te de viață! Bucură-te de ceea ce ai!

Fii recunoscător când poți ajuta!

Am fost extrem de recunoscătoare când am primit cartea „Greutatea unui pian” înainte de vacanța de Paște! De mult nu mai citisem noaptea. Iar relațiile interumane din roman, mi-au oferit răspunsuri la situațiile din viața mea de acum.

Luna aprilie este luna autismului. Cunosc câțiva copii care prezintă această tulburare. Știu că sunt șanse de ameliorare, printre care terapia ABBA, terapia cu animale ( cai și delfini ), iar mai nou am aflat despre terapia prin muzica de pian, PianoTherapy.

Asociația care se ocupă de această terapie, în parteneriat cu editura Libris, mi-au oferit spre lectură cartea „Greutatea unui pian” de Chris Cander. Este o carte magică. o carte pe care nu o poți uita și care te ține trează în miez de noapte.

Este vorba despre o pianină Bluthner, realizată din lemn special, procurat din pădurile de conifere din Transilvania. Fabricarea este un proces complex, o adevărată artă.

Călătoria acestei pianine prin viețile oamenilor, adună multe povești, leagă oameni și locuri. Pianina ajunge de la un fost soldat german la viitoarea pianista Katia Zeldin, schimbandu-i destinul, si apoi, este mostenita bizar, la o tanara americana, mecanic intr-un atelier auto, cu viata gravitandu-i in jurul unui Bluthner la care nu va canta niciodata. Un instrument muzical devine personaj, iar placa lui de rezonanta ajunge sa absoarba, pervertind lemnul, toate dramele la care asista, cand mut, cand strabatut de muzica.

Lectura acestei carti iti ofera piese muzicale pe care le poti cauta si asculta, dar si lectii de viata despre sacrificiu, dragoste, pasiuni si alegeri.

După lectură, după ce îți șteri ultima lacrimă, decizi să trăiești prezent și asumat, să faci o faptă bună care să atingă suflete nevinovate. Așa că, dacă îți dorești să donezi ore de terapie prin pian copiilor cu posibilități reduse o poți face în contul Asociației Piano Therapy: IBAN RO56BACX0000001408168000

 

Cunoști părinți care se confruntă cu această problemă? Oferă-le această informație. Mai multe detalii despre terapia prin pian pe site-ul https://pianotherapy.ro/

Este o metodă unică atât în România, cât și internațional, fondată de TATIANA DĂNCIULESCU. Asociația susține cursuri de formare în această metodă, evenimente pentru copiii din cadrul asociației, evaluări psoholoice inițiale și de monitorizare.

Metoda a fost înregistrată în 2014 la OSIM.

Este minunat să ajuți, chiar și cu o informație, o sumă modică, un zâmbet și o încurajare.

Tu ce modalitate de a fi de folos alegi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.