Timp… pentru mine – de Claudia Groza Lazăr

Timpul a căpătat altă valoare! Când eram copil, aveam timp pentru toate: joacă, școală, lectură, ajutor în casă. Acum, este atât de fragil! Acum îl ai, acum dispare. El trebuie drămuit cu atenție, dragoste și răbdare.

Îmi place să ofer timp celor dragi, oamenilor împărtășindu-le din experiența mea, dar am nevoie și de timp pentru mine.
Până nu demult, îmi luam timp pentru mine nopatea. A fost bine o vreme, dar oboseala s-a acumulat, frustrarea a crescut, iar irascibilitatea a atins cote uriașe. Nu mai eram eu… și totul se revărsa asupra persoanelor cele mai dragi mie, copiii mei.
Așa că, am decis să fiu mult mai atentă și să îmi împart foarte bine timpul, oprind o felie și pentru mine.

Îmi aleg timp dimineața devreme sau seara sau la prânz când dorm copiii ( uneori aleg să mă odihnesc cu ei, măcar 30 de minute ) sau când fac treburi casnice ( de exemplu, combin foarte bine călcatul rufelor cu muzica sau un podcast extrem de util ).

Dimineața mă răsfăț cu o meditație sau o rugăciune sau adresez întrebări îngerilor prin intermediul cărților oracol ( le puteți găsi pe cadouripozitive.ro ) sau cu mască pentru ten și lectură.

Seara îmi fac exercițiul de terapie prin scris, ce constă în recunoștință și partea de jurnal, ce am făcut, ce emoții am trăit, ce lecții am învățat. Îmi mai acord și 30 minute de lectură. Mă ajută enorm! Cuvintele, personajele mă inspiră să trăiesc intens, aici și acum, să mă bucur de fiecare clipă, de fiecare gând.

Dacă vrei cu adevărat, poți găsi timp pentru tine!

Cum?
Pur și simplu vezi unde pierzi mult timp: la cumpărături, pe social media, la telefon. Apoi, planifică timpul pentru aceste activități.
– 15 minute pentru social media
– o oră pentru cumparături
– 20 minute conversații telefonice
– 30 minute mailuri.
– o oră pentru a planifica articolele pe facebook sau blog

Planificarea este SOLUȚIA și RĂSPUNSUL PENTRU O VIAȚĂ FERICITĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.