un tata special

un barbat in floarea varstei, atletic, sosea in fiecare dimineata in fata scolii si privea lung spre poarta. la un moment dat, privirea i se insenina. urmarindu-i zambetul cald si plin de viata, de iubire si de dragoste, ajungeai la un baietel.
– sarut mana, mama!
– sa ai grija, puiule! daca intarzii la pranz, ma astepti in curtea scolii, da?
– sigur mama.
*
cat de mult isi dorea sa isi stranga in brate copilul! dar cum? nu voia sa-l sperie, nu stia cum sa-i povesteasca despre relatia lor, tata-fiu. scoase din buzunarul hanoracului o fotografie, se uita la ea pana i-au dat lacrimile.
– am sa vin la pranz, sa incerc sa discut cu el, sa-l imbratisez sau macar sa-l ating!
isi sterse lacrimile apasandu-si pieptul chinuit de dor.
*
minutele se transformasera in giganti, care se incapatanau se avanseze si sa impinga limbile ceasornicului. inima ii batea de parca ar fi fost tinuta intr-un borcan si nu avea suficient aer. lacrimile apareau si dispareau de sub streasina pleoapelor. mainile si le framanta cu emotie, dor, nerabdare. barbatul a luat bicicleta proptita de zidul casei albe, si porni spre scoala. scruta imprejurimile, si isi zari fiul in curtea scolii, urmarind elevii mai mari cum jucau baschet.
– hei tinere! ce faci? cat e scorul?
– buna ziua! 23 la 15 pentru echipa in rosu.
– uite un sandvis pentru tine, unul pentru mine. am nevoie sa ma inveti regulile acestui joc.
– cu multa placere, domnule!
zambind si privindu-l cu ochii mari si frumosi, pustiul a inceput sa-i explice, luand pauze pentru a manca.
– esti tare simpatic si istet! vrei sa fim prieteni?
– sigur domnule! raspunse raoid baiatul, apoi se intrista.
– am spus ceva nepotrivit?
– nu, deloc, ma scuzati. uneori, mi-e dor de tata. as vrea sa se intoarca la mine! mi-e tare dor sa am un tata, sa fim prieteni, sa ne plimbam cu bicicleta, sa facem intrecere, sa jucam baschet si sa avem o relatie frumoasa.
– dar, ce s-a intamplat cu tatal tau? asta daca imi poti povesti.
– mama l-a parasit. mi-a spus ca Dumnezeu i-a adus in viata ei un alt barbat de care s-a indragostit, ca avea mai multi bani si ne oferea confort si bunatati. tata a ramas singur intr-o alta tara. apoi, am inteles ca m-a mai vazut de cateva ori, dar eram foarte mic, si nu-mi mai amintesc. stiti, as vrea sa am un tata ca dumneavoastra. sunt super! se vede ca iuibiti copiii. sunt sigur ca tatal meu se va intoarce intr-o zi la mine. ma va cauta. am un tata special! mi-a scris de Craciun o scrisoare tare frumoasa. domnule, de ce plangeti?
– copile, ce ai spune daca eu sunt tatal tau? cu lacrimi siroind pe obraz, barbatul scoase fotografia din buzunar si i-o arata.
pustiul, a inceput sa planga, apoi sa rada, si a strigat in gura mare:
– tata, tata, te iubesc! stiam ca te vei intoarce la mine! si si-a imbratisat tatal cu toata forta! nu ai sa mai pleci niciodata, nu-i asa?
– niciodata, baiatul meu drag!

P.S. : curaj, putere, vointa, ambitie, incredere Ionut!

4 thoughts on “un tata special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.