Zborul albinelor de Sofia Segovia

Sofia Segovia s-a născut în Monterrey, Mexic. Este profesoară de scriere creativă, a fost ghostwriter și director de comunicare pentru organizații politice locale. Pasiunea ei este ficțiunea și se simte cu fiecare rând pe care îl citești. 🙂

Cartea este bine documentată și se observă. Scrisul curge lin, cititorul se adâncește în fiecare încăpere, în fiecare pădure și pășește pe fiecare drum prăfuit din Linares, Monterrey sau fermele menționate.

Familia Morales este descrisă pe parcursul a mai multor generații. Deși personaje secundare, Nana Reja și Simonopio, prin calitățile lor senzoriale au un rol extrem de important, sunt ca o rază de speranță, ca o binecuvântare. Albinele sunt doza de miracol din roman.

Dragostea, motivația pentru evoluție, pentru educație și prosperitate însoțesc personajele în fiecare capitol, care și poartă un nume sugestiv.

Pe fundal se zăresc reforma agrară, revoluția mexicană și gripa devastatoare din 1918.

Romanul atinge cu emoție și partea economică, iar dacă ești atent, îți poți însuși lecții de educație financiară.

Personajul care mi-a atras admirația este Beatriz Morales, o femeie puternică, dedicată familiei, dar și pasiunii sale pentru cusut la mașina Singer, pe care nu o vrea să o schimbe la insistențele copiilor. Sinforosa, mama lui Beatriz, o figură la fel de puternică și echilibrată, a cărei prezență din umbră aduce liniște și rezolvare în diferite situații.

Cu mare bucurie recomand această carte, scrisă cu suflet, emoție și echilibru! Oferă multe lecții de viață: prietenie, bunătate. familie, educație financiară.

Mesajul cărții este într-un fel: „Viața merge mai departe.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.