Cum îți alegi drumul în viață?

Fiecare dintre noi are dorințe, țeluri, aptitudini, defecte, valori pe care le pune în slujba meseriei pe care și-o dorește. Oare e bine să ne ghidăm după proverbul „ce ți-e scris în frunte ți-e pus”? Vremurile s-au schimbat. Nu este obligatoriu să urmăm o facultate pentru a ne găsi o meserie. Nu este necesar să ne stresăm cu zeci de cursuri care nu ne aduc decât un stres în plus.

Drumul în viață se alege cu pasiune. Notează pe hârtie ce te face fericit, ce ai face ore în șir fără să simți oboseală, frustrare, teamă. Apoi, privește lista. Acum, subliniază cu o linie groasă ce îți place cel mai mult să faci: să ajuți oameni să își împlinească visul? Să îngrijești animale? Să te joci cu copiii într-un loc de joacă? Să pictezi? Să cânți? Să scrii?

Ei bine, îndrăznește să crezi în capacitățile tale. Urmează-ți visul și nu te abate de la drumul tău. Mulți te vor critica, vor încerca să te deturneze de la țelul tău, vor spune că nu ești capabil să reușești, că mulți fac acelașii lucru și nu mai e loc pe piață și pentru tine. Zeci de modalități de intimidare! Nu renunța! Nu-i asculta!

Fii bun în ceea ce ai ales să faci. Citește. Instruiește-te din cursuri online, tuturiale, workshop-uri, webinarii. Discută cu cei care îți sunt concurenți. Vino te fiecare dată cu ceva nou, cu ceva altfel, original. Caută noutăți! Vino cu o poveste atrăgătoare! Oferă creativitate și pune un strop de suflet în tot ce faci. Astfel, viața ta va căpăta magie!

Lucrează cu cei ce-ți seamănă. Ai grijă de oamenii din echipa ta. Întreabă-i întotdeauna ce le place să facă și ce nu le place să facă. Oferă-le încredere în ei!

Periodic ține o evidență a reușitelor tale – pe care este indicat să le sărbătorești, dar și a eșecurilor – din care este bine să înveți ceea ce trebuie. Un eșec este de fapt o lecție de viață.

Atunci când totul îți merge bine, ar fi indicat să oferi ajutor cuiva aflat la necaz. Faptele bune se întorc întotdeauna înzecit. Atunci când ai clacat, este bine să te ridici, să cauți un mentor și să întrebi cum ar trebuie să schimbi acțiunile tale.

Fie ca drumul ales de tine, ca angajat, antreprenor, freelancer sau soloprenor să fie mereu presărat cu fapte bune și luminat de Univers.

Oricât ar fi de greu, oricâte obstacole vei întâlni, nu renunța nicio clipă la visul tău! Oprește-te un timp, ia-ți o pauză de bine în care să înveți lucruri noi, să cunoști oameni asemănători ție și să crești. Visează și perseverează!

„Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău”. Paulo Coelho

9 thoughts on “Cum îți alegi drumul în viață?

 1. Eva Anca says:

  Foarte frumos articol! Sunt de parere ca fiecare ne putem gasi drumul in viata, mai devreme sau mai tarziu, daca ne dam voie sa facem ceea ce ne place si nu ne lasam constransi de norme. Nu este intotdeauna usor sa stim ce vrem sa facem, dar tot reusim, intr-un final, sa descoperim telul. Si da, orice decidem sa facem, trebuie sa fie pe placul nostru, iar pentru a ajunge unde ne dorim trebuie sa invatam constant.

 2. Otilia Dima says:

  Citatul de la final este unul din preferatele mele. Ai mare dreptate, trebuie să facem, de fapt, trebuie să îndrăznim să facem în viață ce ne place. Să avem încredere în noi și să nu ne lăsăm ușor. Dacă facem ce ne place, vom fi fericiți și mulțumiți cu noi.

 3. Oana M says:

  Sunt si eu total de acord cu ceea ce a zis Paulo Coelho. Dar si cu articolul tau in intregime. Asa este. Trebuie doar sa vrei si sa faci tot ce poti tu ca sa iti indeplinesti un vis. Cu pasi mici vei ajunge unde doresti.

 4. Mona says:

  Da, mereu putem schimb ceva în bine în viața noastră. Iar a-ți găsi calea potrivită poate păra greu, dar nu e imposibil. Este doar un salt cu ajutorul curajului.

 5. Alina says:

  Imi place foarte mult sa citesc, sa scriu si sa mesteresc. As face produse handmade cat e ziua de lung, imi place si sa plantez legume – sper ca la un moment dat voi avea un loc al meu unde sa pot planta legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.